28. února 2010 • 10:34

Bolt potvrdil na úvod sezony skvělou formu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejrychlejší muž světa Usain Bolt předvedl na domácím mítinku v Kingstonu, že je zkraje sezony ve slibné formě. Ze dvou štafetových závodů ale jeho tým vyhrál jen ten kratší, v souboji na 4x400 metrů i přes Boltův excelentní výkon na posledním úseku skončili Racers Lions druzí.



Trojnásobný mistr světa a olympijský vítěz v tomto závodě převzal kolík na čtvrtém místě se zhruba dvacetimetrovou ztrátou a na dvoustovce už byl druhý.

Na finišmana týmu pod hlavičkou University of Technology nakonec Bolt časem 3:05,77 nestačil o 44 setin, ale svůj letmý úsek zvládl v neoficiálním čase 43,58 sekundy.

Při svém prvním startu v sezoně v polovině února zaběhl v Kingstonu čtvrtku za 45,86.Třiadvacetiletý světový rekordman naproti tomu dovedl svůj tým k prvenství v běhu na 4x100 metrů. V sestavě s Kenroyem Andersonem, Yohanem Blakem a Marvinem Andersonem dosáhli rekordu mítinku 38,08 a porazili svůj B-tým, jehož členem byl třeba Daniel Bailey z Antiguy.

Třetí skončilo kvarteto klubu MVP s bývalým světovým rekordmanem Asafou Powellem."O nic nešlo, nic jsme nezkoušeli. Šlo tu jen o zábavu, ale vydali jsme ze sebe všechno. Byl to dobrý závod," konstatoval Bolt.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud