28. února 2010 • 19:50

Nominace Čechů na HMS? Rekordních 21 atletů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejpočetnější česká výprava v historii pojede na halové mistrovství světa atletů, které se koná v polovině března v Dauhá. Nominovalo se 21 závodníků, čímž byl výrazně překonán dosavadní rekord z roku 2008, kdy ve Valencii Českou republiku reprezentovalo třináct atletů.



Největší šance na úspěch má překážkář Petr Svoboda, který je skvělým časem 7,44 sekundy na druhém místě světových tabulek společně s Kubáncem Dayronem Roblesem.

Limit splnilo dvanáct jednotlivců, do týmu se ale díky průměru čtveřice dostaly také obě štafety. Kritérium na čtyřstovce má také Zuzana Hejnová a díky splněnému vstupnímu limitu mezinárodní federace IAAF mohla tuto trať běžet také Denisa Rosolová, ale obě daly přednost štafetě.

"Má větší naději úspěch a kdyby některá z nich postoupila do finále hladké čtyřstovky, koliduje to," řekl ČTK reprezentační kouč Tomáš Dvořák.

Posledním, kdo může jet na HMS bez limitu, je sedmibojař Roman Šebrle, který se od ledna potýkal se zraněním a poprvé závodil až o víkendu na mistrovství České republiky v Praze ve Stromovce. Společně s Američanem Bryanem Clayem dostal divokou kartu. Na HMS pojede také jako náhradník do štafety Richard Svoboda.

Nominace:

Muži: Josef Prorok, Theodor Jareš, Jiří Vojtík, Pavel Jiráň, Richard Svoboda (všichni 4x400 m), Jakub Holuša (800 m), Petr Svoboda, Martin Mazáč (oba 60 m př.), Jaroslav Bába (výška), Michal Balner (tyč), Jan Marcell (koule), Roman Šebrle (sedmiboj).

Ženy: Zuzana Hejnová, Denisa Rosolová, Zuzana Bergrová, Jitka Bartoničková (všechny 4x400 m), Lenka Masná (800 m), Lucie Škrobáková (60 m př.), Iva Straková (výška), Jiřina Ptáčníková, Pavla Rybová (obě tyč).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud