29. června 2010 • 21:02

Holuša zazářil v Moskvě osobním rekordem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakub Holuša na mezinárodním atletickém mítinku EAA v Moskvě prokázal, že má letos životní formu. V závodu na 800 metrů si vytvořil osobní rekord 1:45,56 minuty a prohrál pouze s domácí hvězdou Jurijem Borzakovským o 39 setin.



Svým dnešním výkonem se juniorský mistr Evropy v běhu na 3000 metrů překážek z roku 2007 v Hengelu zařadil na páté místo aktuálních evropských tabulek. Osobní maximum z letošní Zlaté tretry v Ostravě si vylepšil o 31 setin.

"Běželo se mi dobře, útočil jsem zepředu," napsal z Moskvy Holuša. Třista metrů před cílem nastoupil favorizovaný Borzakovskij. "Tak jsem šel za ním až do cíle," popsal český běžec. Situaci mu znepříjemnil silný vítr i pomalé první kolo.

"Takže je jasné, že jsou tam ještě rezervy," uvedl.Bronzový medailista z loňského ME do 22 let v běhu na 1500 metrů má na kontě limity na letošní ME na 800 i 1500 metrů. "Těší mě, že se pořád zlepšuji, i když už mám dost závodů za sebou. Ale určitě jsem si před ME zvedl sebevědomí," prohlásil.

V soutěži kladivářek obsadila páté místo Lenka Ledvinová hodem dlouhým 65,76 metru. Třetí nejrychlejší čtyřstovkou sezony za 50,16 sekundy se blýskla domácí Anastasia Kapačinská.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud