28. listopadu 2015 • 09:06

Hlavní cíl českého baseballu: Olympijské hry v Tokiu 2020!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český baseball má před sebou velký úkol. V plánu má dostat reprezentační tým na letní olympijské hry do Tokia v roce 2020. Do programu sportovního svátku v Japonsku se má totiž s velkou pravděpodobností vrátit mužský baseball. A česká reprezentace u toho nechce chybět!



„Víme, že v Japonsku je baseball národním sportem. Chceme připravit našemu národnímu týmu takové podmínky, aby mohl soutěžit s Italy nebo Nizozemci o pravděpodobně jedno postupové místo v kvalifikaci na olympijské hry,“ prohlásil Pavel Chadim z České baseballové asociace

Ten na akci Baseball Czech Gala, historicky prvním baseballovém českém galavečeru, představil projekt Trenéři pro Tokio 2020, ve kterém bude asociace podporovat vybrané kouče. Mezi nimi i ty, kteří se starají o děti a mládež.

„Trenéři pro nás představují základní pilíře. Chceme s nimi pracovat systémově, mít několik profesionálních, které budeme vzdělávat a posílat je na zahraniční stáže,“ neskrývá odhodlání ani velké plány Chadim, místopředseda České baseballové asociace.

VIDEO: Podívejte se, jak legendy českého baseballu, zpívají japonskou píseň

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud