25. září 2010 • 23:00

Kouč Blažek: Asijský basketbal nám nevyhovuje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nečekané drama se změnilo poslední utkání českých basketbalistek v základní skupině D na mistrovství světa v Brně. Vítězství nad Japonskem v poměru 66:60 musel domácí tým doslova vydřít, přitom už měl v jednu chvíli devatenáctibodový náskok. Trenér Lubor Blažek řekl, že jeho svěřenkyně měly velké problémy s důrazem soupeře.



"Asijský styl basketbalu nám nevyhovuje. Japonky předvedly velice rychlou a agresivní hru dopředu a bezvadnou střelbu za tři body. K tomu dodaly vynikající techniku jednotlivců a útočný tlak při doskakování," konstatoval po utkání Blažek.

Podle něj při devatenáctibodovém náskoku udělaly jeho svěřenkyně řadu zbytečných chyb a neproměnily jasné situace. "Soupeřky začaly riskovat," řekl kouč a také připustil, že týmu docházely síly a pod dojmem snižujícího se náskoku hráčky znervózněly.


"Dělali jsme, co jsme mohli, a zápas zvládli. Doufám jen, že se neblíží nějaká nemoc u hráček, kterým se nedaří," dodal Blažek a vyzdvihl splnění cíle v podobě postupu do osmifinále z druhého místa. Na hráčkách je ale patrná vedle fyzické také psychická únava.

"Vlivů na hráčky je při šampionátu v domácím prostředí hodně. Nedělní den ale kromě odpočinku vyplníme i tréninkem. Podle počasí se rozhodneme, zda si půjdou hráčky zaběhat do lesa," nastínil kouč program volného dne, který by měl tým využít i k návštěvě filmu Román pro muže.

Na úvod osmifinálové fáze se český tým utká s dalším asijským protivníkem Koreou. "Musíme se připravit na podobné utkání, ve kterém bude převládat hodně agresivity. Věřím, že nám opět pomůže skvělé publikum, které nás dnes podrželo," dodal Blažek.

Kapitánka českého týmu Hana Horáková se raduje z vítězství
Kapitánka českého týmu Hana Horáková se raduje z vítězství

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud