27. září 2010 • 18:30

Karlovarská aréna hořela, MS ohroženo není

Autor: šim, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Vrchol letošní sportovní sezony v České republice byl v ohrožení! Karlovarská KV Arena, která má hostit finálové boje právě probíhajícího mistrovství světa basketbalistek, začala dnes odpoledne hořet.



Požár vypukl v podzemních garážích, z haly, kterou dělníci připravují na závěrečnou fázi šampionátu, bylo evakuováno několik desítek lidí, jeden člověk se nadýchal kouře. Zřejmě shořelo několik aut.

Konání mistrovství světa by ale ohroženo být nemělo. ČTK to večer řekl jednatel společnosti KV Arena Jiří Hejda.

Požár se podařilo zlikvidovat během půldruhé hodiny a ze suterénu se už dál do objektu nerozšířil. Příčinu ohně nyní zjišťují vyšetřovatelé. Jejich závěry lze však čekat až následujících dnech, řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Podle Hejdy je již v hlavní hale normální provoz, fungují v ní veškeré rozvody. Výše škod není zatím známá. Hlavní část arény ani veškeré prostory mimo suterénu patrně poškozeny nebyly.

Příčinou ohně mohla být závada na elektroinstalaci nebo na některém z technických rozvodů v suterénu. Není také vyloučeno, že hořet začal po technické závadě některý ze zaparkovaných automobilů.

Na místě zasahovalo 18 hasičských automobilů, celý suterén byl silně zakouřený, a tak museli hasiči zasahovat v dýchacích přístrojích, uvedl Kasal.

"Aby se vyloučilo také případné úmyslné založení požáru, bude na místo nasazen pes vycvičený k vyhledávání hořlavých látek. Zatím nelze říci, jaké škody mohl požár způsobit. Patrně shořelo několik automobilů. Další prostory KV Areny ovšem nebyly nijak zasaženy," poznamenal Kasal.

Hasiči likvidují požár v podzemních garážích karlovarské arény
Hasiči likvidují požár v podzemních garážích karlovarské arény

Hasiči zbavili suterén kouře pomocí přetlakových ventilátorů. Další jednotky poté prohlédly všechny prostory v KV Areně, aby zjistily, zda tady nehrozí nějaké nebezpečí. Nic ale neobjevily a večer se začaly vracet na stanice, poznamenal Kasal.

Podle mluvčího KV Areny Lukáše Pokorného po vypuknutí ohně naštěstí zafungovalo dobře bezpečnostní zařízení s čidly a včas se spustil poplach. Podle něho bylo ohnisko požáru v garážích pod tréninkovou halou.

Hejda podotkl, že nejspíše hořely v suterénu nějaké kabely. Tomu by mohl odpovídat hustý černý dým, který odtud vycházel, podotkl. "Teď počkáme, až vyšetřovatelé dokončí svou práci," konstatoval Hejda.

Požár v podzemních garážích arény zkomplikoval dopravní situaci v Karlových Varech. Policie uzavřela preventivně veškeré komunikace v blízkosti haly a dopravu odkláněla na objízdné trasy.

V karlovarské multifunkční aréně skončila o víkendu hlavní část přípravných prací před zápasy finálové skupiny basketbalového mistrovství světa žen. První zápas se v Karlových Varech má hrát v úterý v 17:00. Další utkání jsou naplánována denně až do neděle, kdy se v hale koná finále a zápas o třetí místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud