6. října 2010 • 10:00

Zlatá plaketa prezidenta republiky pro Češky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

České basketbalistky obdrží za stříbrnou medaili z mistrovství světa Zlatou plaketu prezidenta republiky. Václav Klaus jim předá ocenění v pátek před polednem na Pražském hradě. Z úspěšného týmu na setkání zřejmě nedorazí jen Jana Veselá.



Bývalý basketbalista Klaus byl patronem šampionátu, který skončil v neděli v Karlových Varech. Českým reprezentantkám fandil přímo v hale v Karlových Varech v dramatickém čtvrtfinále s Austrálii i ve finálovém zápase s USA, po němž výběru trenéra Lubora Blažka na palubovce osobně gratuloval při slavnostním ceremoniálu.

V pátek se s úspěšným týmem setká znovu a ocení ho stejně jako v dubnu české medailisty z olympijských her ve Vancouveru. Reprezentace basketbalistek se však na Pražském hradě nesejde v kompletním složení.

Určitě bude chybět křídelní hráčka Veselá, kterou podle generálního sekretáře České basketbalové federace Miloše Pražáka neuvolní její zaměstnavatel španělská Valencie. "Zkoušeli jsme apelovat na několika frontách, ale vedení Valencie o tom nechtělo příliš slyšet," řekl Pražák.

Na Hradě by naopak neměla chybět kapitánka Hana Horáková. Ta se sice už dnes měla hlásit na začátku přípravy ve svém novém působišti ve Fenerbahce Istanbul, ale nakonec prý dostala výjimku a připojí se k tureckému týmu až v sobotu po setkání s prezidentem. Dorazí i Ilona Burgová, kterou už také o víkendu s Bourges čeká přípravný turnaj v Mondeville.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud