29. června 2011 • 05:00

Přítelkyně Veselého: Pusa? Bylo to spontánní

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Stojí při něm už od jeho sedmnácti let, ač ho kvůli basketbalu sotva vídá. Po slavném draftovém polibku před zaplněným Prudential Center však už (nejen) celá Amerika ví, že k nováčkovi NBA Janu Veselému patří i jeho přítelkyně Eva Koďousková.



„Nebylo to plánované, prostě to vzniklo spontánně,“ směje se jedenadvacetiletá pivotka VŠ Praha, která se s Veselým zná už od školních let.

Draftovaná do zámořské soutěže nebyla, přesto se během slavnostního večera stala Eva Koďousková po polibku s Janem Veselým ještě slavnější než jednička Kyrie Irving. I když po tom jinak usměvavá blondýnka netoužila.

„Myslím, že každý, kdo by tam byl z Čech a měl přítelkyni, by udělal to samé. Američané ale z toho udělali příběh, který si pamatovali skoro víc, než kdo byl první volbou,“ žertuje sympatická blondýnka.

S Veselým se zná již od školních let. Oba chodili do jedné třídy a dědeček mladého reprezentanta ji dokonce učil zeměpis. Když Veselý v sedmnácti odešel do Partizanu Bělehrad, chodili spolu na dálku, aniž by to však veřejně vyhlašovali.


„Tehdy mi říkal, že jednou půjde hrát do NBA. V tu dobu jsem se mu pochopitelně vysmála. No a teď mi to on zase vrací,“ říká Koďousková.

Až na draftu dali poprvé výrazně znát, že k sobě patří. Spontánním gestem si navíc oba podmanili celou Ameriku. „Teď už víme, že Honza umí nejenom hrát basket, ale má i výborný vkus,“ žertovali na adresu Veselého analytici v televizním studiu ESPN.

Tato slečna, která je navíc přesně o devět měsíců starší než Veselý, hraje ovšem také basketbal. Vysoká postava ji předurčuje k postu pivotky. „V mládí jsem ještě závodně plavala, ale pak jsem začala hrát basketbal. V Příboře, odkud oba s Honzou pocházíme, se popravdě moc jiného dělat nedá. Proto pro mě byla účast na něčem tak významném, jako je draft NBA, velká čest,“ přiznává jedenadvacetiletá slečna.

Paradoxně právě tento herní post si Veselý jako jediný nevyzkoušel. „Mám i lepší trestné hody než on,“ chlubí se spiklenecky. Dobře ví, že právě střelbu musí Veselý co nejdřív zlepšit.
„Jinak ho ale usměrňovat nemusím. I když jsem starší, on už čtyři roky žije pryč a bez rodiny. Naučil se sám o sebe postarat a díky basketbalu je vyspělejší než někteří jeho vrstevníci,“ chválí Koďousková.

Jak to ale bude pokračovat, sama zatím neví. Je kmenovou hráčkou VŠ Praha, studuje druhým rokem architekturu na ČVUT, ale sama si zatím pohrává s myšlenkou, že by za Veselým v příštím roce do Ameriky odcestovala.

„Teď ve čtvrtek mám poslední letošní zkoušku, která byla odložená kvůli stávce. A co se týká mé další budoucnosti, to zatím ještě nevím. Musím si to ještě ujasnit. Je tam spousta faktorů, které by mohly cokoliv ovlivnit,“ dodává.

VIDEO: Jan Veselý si získal celou Ameriku tímto polibkem



Veselého přítelkyně Eva Koďousková (druhá zleva) se směje při tiskovce ve Washingtonu, vedle ní Veselého sestra Hana
Veselého přítelkyně Eva Koďousková (druhá zleva) se směje při tiskovce ve Washingtonu, vedle ní Veselého sestra Hana

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud