25. září 2012 • 10:19

Nymburk jde do boje: Bitvou s belgickým mistrem zahajuje boj o Euroligu

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokusí se proniknout mezi absolutní elitu. Mezi Real Madrid, Panathinaikos Atény nebo Fenerbahce Istanbul. Boj o zvučnou Euroligu dnes zahajují basketbalisté Nymburka, kteří se od 18.00 střetnou v prvním kole kvalifikace s belgickým mistrem Ostende. V případě výhry postoupí do druhé fáze tříkolového turnaje. Pokud prohrají, budou hrát stejně jako vloni Eurocup.



Vloni jim k postupu do Euroligy chybělo 26 bodů, když ve finále kvalifikace nestačili na Charleroi. Letos na belgický celek narazí hned v prvním kole, jen ne na Charleroi nýbrž jeho ligového přemožitele - Ostende.

„Vloni jsme ukázali, že šance je. Porazili jsme Chimki Moskva a dostali se do finále, kde jsme bohužel prohráli. Snad to letos dotáhneme do zdárného konce,“ věří trenér Ronen Ginzburg.

Jeho tým však nečeká nic snadného. Belgický mistr hned na úvod a v případě postupu by Nymburk narazil ve druhém kole na lepšího z dvojice Cantú/Sofia.

O to těžší, že se kvalifikace hraje právě v italském Cantú.

„Bylo by skvělé, kdybychom měli štěstí a postoupili, ale jelikož se hraje v Cantú, které loni Euroligu hrálo a bude se tam chtít vrátit, tak to bude hodně těžké. Když nepostoupíme, tak naším cílem bude obhajoba pozic v Eurocupu,“ má proto jasno prezident klubu Miroslav Jansta.

Nymburk má navíc letos zcela jiný tým. V kádru hned osm nových hráčů. Bez Chestera Simmonse, Eugenea Lawrence nebo Pavla Pumprly. Zato s talentovaným Tomášem Pomikálkem, Aubreym Colemanem či Michaelem Taylorem, který dokonce hrál jednu sezonu v zámořském LA Clippers.

„Jsme uprostřed transformace a bude chvilku trvat, než se hráči přizpůsobí a zvyknou si na naši hru,“ varuje však kouč Ginzburg.

Dnes v 18.00 proti Ostende tedy jeho tým projde pořádnou výzvou.

Program kvalifikace o Euroligu:

Úterý 25. září:
18:00 Nymburk - Ostende, 20:45 Cantú - Academic Sofia.

Středa 26. září:
18:00 Kazaň - Ulm, 20:45 Le Mans - BC Doněck.

Čtvrtek 27. září:
18:00 Nymburk/Ostende - Cantú/Sofia, 20:45 Kazaň/Ulm - Le Mans/Doněck.

Pátek 28. září:
20:30 finále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud