10. října 2013 • 13:28

V nejmenší hale v lize si nováček z Brna troufá: Doma budeme favoritem!

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do basketbalové Mattoni NBL se vrací jeden z jejích tradičních členů. Brněnský mužský basketbal po dvě minulé sezony přešlapoval v ústraní, pro tu nadcházející se vrací na ligovou scénu. S nejmenším hledištěm v soutěži a skromným rozpočtem šest milionů korun rozhodně nechce být na odpis. Hlavně doma hodlá kousat.



Sedadel v letité hale Moravské Slavie, řečené Morenda, napočítali funkcionáři letošního nováčka po rekonstrukci jenom 220. Společně s galerií na stání to dělá jen pár set míst pro ty fanoušky, kteří na mužský basketbal v Brně během jeho poklesů a návratů nezapomněli.

Letošní výběr nastupuje pod hlavičkou MMCITÉ Brno jako už několikátý nástupce slavných tradic mistrovské Zbrojovky.

Premiéru si nový soubor odbude v sobotu ve Svitavách, ta domácí ho čeká 19. října proti Ústí nad Labem. Doma bude hrát od 18.30 hodin.

„Už jsme slyšeli, že budeme na sestup, že ve Svitavách dostaneme o třicet a podobně. Tomu bychom se rádi vzepřeli. Samozřejmě do Svitav nejedeme jako favorit, ale zabojujeme,“ mračil se nad papírovými předpověďmi bývalý reprezentant Štěpán Vrubl, nyní asistent trenéra Vladimira Paunoviče.

Vrubl jde ještě dál a říká, že hlavně doma bude brněnský tým nastupovat jako favorit. Už na 1. ligu bývalo hlediště plné, na Mattoni NBL by to tedy nemuselo být jinak. Navíc když kapacita Morendy je skutečně velmi malá...

Nechtěli dopadnout jako Znojmo

Nováček bude hrát před nejmenší tribunou v soutěži. A z atmosféry hodlá vytěžit co nejvíc. Ještě ve středu bylo potřeba schválit, že hala je schopna zápasy nejvyšší soutěže hostit, a to se stalo.

Klub ještě uvažuje o tom, že některé atraktivní zápasy by mohl odehrát ve velké hale v Králově Poli, i z důvodu televizního přenosu, který se z Morendy zřejmě připravit nedá. Rozhodnut ještě není. Ztratit domácí prostředí je ošidné.

„Jsme rádi za výjimku. Příklad z fotbalové ligy nám ukazuje, že soutěž přesunutím Znojma do Brna víc utrpěla než získala. Pak hrálo Znojmo pohár doma a zápas byl o něčem úplně jiném. Vítáme, že zůstáváme doma,“ podotkl manažer Jakub Koudelka.

V přípravě sehrál nováček vyrovnané utkání s těsnou porážkou proti USK Praha, větší příděl inkasoval od Prostějova a Pardubic.

Ze známějších hráčů se na soupisce MMCITÉ Brno objevují rozehrávač Václav Honomichl, křídlo s ligovým stříbrem z Prostějova Filip Šmíd a pivotman (zároveň kapitán týmu) se zkušenostmi z Mattoni NBL Michal Norwa.

„Když nepočítám Nymburk, který je úplně jinde, a pak kvartet Prostějov, Pardubice, Děčín a NH Ostrava, jsme schopni doma potrápit kohokoliv,“ upřesnil svoje prognózy Vrubl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud