29. listopadu 2013 • 09:20

Za rozlité pití milion pokuty! Měl jsem zpocené dlaně, brání se Kidd

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádnou pálku vyfasoval bývalý skvělý rozehrávač Jason Kidd, který v současnosti trénuje basketbalisty Brooklynu v NBA. Za taktický manévr s rozlitým pitím v závěru zápasu s Los Angeles Lakers dostal od vedení soutěže pokutu 50 tisíc dolarů (asi milion korun).



Kidd, jenž se vydal na trenérskou dráhu letos v červnu hned po ukončení hráčské kariéry, už neměl v závěru utkání oddechový čas a nepříznivý stav 94:96 se snažil zvrátit neobvyklou taktikou.

Kidd podle videozáznamu navedl hráče Tyshawna Taylora, aby do něj vrazil ve chvíli, kdy drží kelímek s limonádou. Do konce čtvrté čtvrtiny zbývalo 8,3 sekundy. Než byla hrací plocha uklizena, Kiddův asistent John Welch stihl udělit pokyny hráčům pro závěreč utkání. Brooklyn nicméně prohrál 94:99.

Kidd popřel, že by přerušil hru záměrně. "Měl jsem zpocené dlaně," řekl trenérský nováček v NBA. "V zápalu boje mícháte se sestavou, hráče stahujete ze hřiště a střídáte. Prostě mi (nápoj) vypadl z ruky," dodal. U vedení soutěže však s tímto vysvětlením nepochodil.

Basketbalistům Nets se pod Kiddovým vedením nedaří, z 15 zápasů vyhráli jen čtyři a patří k nejhorším týmům v lize.

VIDEO | Podívejte se na Kiddovy "zpocené dlaně" a rozlité pití

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud