9. ledna 2014 • 09:23

Bartoň vs. Welsch? Lákavý scénář má v Eurocupu první trhlinu

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Týmy ze skupin, ve kterých hrají, půjdou v play off proti sobě. Může se stát, že dva basketbaloví reprezentanti a kamarádi Jiří Welsch (Nymburk) a Luboš Bartoň (Valencie) budou hrát v play off Eurocupu proti sobě. Lákavá představa… ale má první trhlinu. Nymburk nezačal boje ve skupině mezi TOP 32 šťastně a prohrál důležitý zápas na hřišti Maccabi Haifa 75:80.



Ze čtyřčlenných skupin postoupí do eurocupového play off první dva, a jestliže „nymburská“ skupina má jasného favorita v Chimki Moskva, pak každý další zápas bude hrou o zbývající jedno postupové místo. Nymburk v izraelské Haifě ukázal svoji sílu, body však nechal soupeři. Mírnou ztrátu až do konce honil marně.

„Během zápasu jsme hráli lépe než na jeho začátku,“ konstatoval Tre Simmons, jeden ze stěžejních hráčů poražených. Ten v Izraeli v minulosti působil. „Bylo příjemné si tady znovu zahrát. O to ale teď nejde. Jde o výsledek. Kdybychom začali tak, jak jsme pak pokračovali, měli bychom určitě dobré šance na výhru, kterou nemáme,“ podotkl.

Jeho tým čeká další velký test v podobě duelu s euroligovým účastníkem Montepaschi Siena, kterého ve 2. kole skupiny TOP 32 přivítá za týden doma. Tam si už těžko může dovolit zaváhání.

To Bartoňova Valencie, kterou český veterán posílil na konci minulého roku, začala novou fázi Eurocupu bez zádrhelů. Doma rozdrtila Ostende 101:74 a Bartoň k tomu za 13 minut přispěl devíti body.

Přitom se stále ještě zotavuje ze zranění kolena, které utrpěl krátce po svém přestupu z Děčína.

„Dostávám se do herní pohody, musím se dát dokupy a pak můžu uvažovat o nějakých výkonech. Já jsem hlavně rád, že tahle příležitost nastala. Se zraněním se musím poprat, být realista a nemyslet si, že sem přijdu a budu trhat rekordy, když mám jen jednu nohu,“ říkal v rozhovoru pro deník Sport. Návrat mu však jde evidentně lépe, než sám čekal.

S Valencií má velké plány. Klub touží získat jeden z titulů, buď ligový nebo eurocupový, a Bartoň, který španělskou ACB ligu už vyhrál s Barcelonou, souhlasí.

„Máme start 12-2, to je nejlepší začátek sezony v klubové historii,“ připomíná. „Jsou to cíle reálné, i když v lize budeme muset hrát proti Madridu nebo Barceloně, kteří jsou momentálně k neporažení. To ale neznamená, že v poháru, kde se to hraje na jeden zápas, se nemůže stát cokoliv,“ říká.

A play off v evropském poháru proti Nymburku, a tím pádem proti Welschovi?

„No, to by bylo dobré!“ přikyvuje.

Deník Sport (čtvrtek 9.1.2014)Foto Deník Sport

Obsáhlý rozhovor s Lubošem Bartoněm nejen o jeho návratu do Španělska čtěte ve dnešním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud