Ivo Pospíšil
14. srpna 2014 • 17:27

Další hvězda do Nymburku! Kádr českého mistra posílí Bartoň

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je posila jako hrom. Basketbalový Nymburk ohlásil během kvalifikace české reprezentace o ME novou hvězdu do svého týmu, a sice zkušeného Luboše Bartoně. „Taková nabídka se v mé fázi kariéry nedala přejít. Rád bych pomohl Nymburku naplnit jeho ambice,“ vzkázal vítěz Euroligy s Barcelonou a Eurocupu s Badalonou.



Jiří Welsch, Vojtěch Hruban, Tomáš Pomikálek, Martin Kříž …a teď i Luboš Bartoň. Enkláva českých reprezentantů v Nymburce se rozšířila o další českou hvězdu. S jedenáctinásobným mistrem se pikantně domluvila během probíhající kvalifikace na ME.

„Taková nabídka se v mé fázi kariéry nedala přejít. Rád bych pomohl Nymburku naplnit jeho ambice. Vzhledem ke kvalitě jeho kádru neočekávám, že moje role bude stěžejní, ale byl bych rád, aby byla důležitá. Pomůže mi také, že s několika hráči se dobře znám z reprezentace,“ uvedl Bartoň.

Čtyřiatřicetiletý vítěz Euroligy (Barcelona) i Eurocupu (Badalona) je jedním z nejúspěšnějších českých hráčů posledních let a vedle skvělých střeleckých schopností jsou oceňovány i jeho zkušenosti. Na minulém ME 2013 dělal například reprezentačního kapitána.

 „Jsme rádi, že se nám podařilo získat dalšího českého zkušeného hráče a legendu českého basketbalu. Všichni víme, co Luboš v Evropě dokázal.

Prosadil se v těch nejlepších týmech. Jsme přesvědčeni, že nám svými zkušenostmi hodně pomůže. Je to velmi variabilní a fyzicky zdatný hráč s výbornou střelbou z delších vzdáleností, což potřebujeme,“ chválil si kouč Kestutis Kemzura.

Domácí zápasy české reprezentace v Nymburce tak nyní budou pro Bartoně, skutečně už doma.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud