31. října 2014 • 08:09

LeBronovi návrat zhořkl! Cleveland podlehl Knicks 90:95

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

LeBron James ve svém prvním mistrovském zápase po návratu do Clevelandu nastřílel 17 bodů a jeho Cavaliers podlehli New York Knicks 90:95. Los Angeles Clippers porazili na svém hřišti Oklahomu 93:90, za hosty nedohrál kvůli zranění Russell Westbrook.



LeBron James se vrátil do Clevelandu po čtyřech sezonách strávených v Miami. Jeho návratem žilo celé město, ale na svůj výkon v obnovené premiéře by nejraději zapomněl. James proměnil jen pět z 15 střel z pole a připsal si osm ztrát. „Nešlo mi to, moc jsem toho neudělal," litoval James a nepovedený výkon připsal nervozitě. Cítil se svázaný očekáváním veřejnosti. „Byl to mimořádný večer. Ale jsem rád, že už skončil," doplnil čtyřnásobný nejužitečnější hráč NBA.

To v soupeřově týmu zavládly emoce. „Bylo to neuvěřitelné, nikdy jsem nic takového neviděl. Město bylo v rauši. Bylo skvělé jim jejich nadšení překazit,“ popsal zápasovou atmosféru Amaré Stoudemire, jenž pomohl Knicks k výhře 8 body. Náhradníci New Yorku přestříleli domácí lavičku 41:12.

Oklahoma, která se musí až do prosince obejít bez Kevina Duranta, nastoupila k utkání na palubovce Los Angeles Clippers jen s devíti hráči a ve druhé čtvrtině kvůli zranění pravé ruky navíc odstoupil Russell Westbrook. Thunder i bez něj dokázali Clippers vzdorovat a domácí uhájili vítězství až díky přesným trestným hodům v závěru. V dresu Oklahomy si vylepšil osobní rekord na 32 bodů Perry Jones. Clippers vedl Blake Griffin s 23 a Chris Paul s 22 body.

Rozehrávač Washingtonu John Wall nasbíral 30 bodů a 12 asistencí, čímž vydatně pomohl k výhře nad Orlandem 105:98. Polský pivot Marcin Gortat za vítěze přidal 20 bodů a 12 doskoků. Magic nestačilo 23 bodů a 12 doskoků Nikoly Vučeviče.

Dallas Mavericks přehráli na svém hřišti Utah snadno 120:102. Hned sedm domácích hráčů nastřílelo 12 a více bodů. Po 21 bodech měli Chandler Parsons a Dirk Nowitzki.

Minnesotta porazila Detroit 97:91. Pistons nestačil příspěvek náhradníků, kteří nastříleli 50 bodů. Timberwolves k výhře došli týmovým výkonem, když žádný z hráčů neměl více jak 13 střeleckých pokusů.

Výsledky:

Cleveland - New York 90:95, Dallas - Utah 120:102, LA Clippers - Oklahoma City 93:90, Minnesota - Detroit 97:91, Orlando - Washington 98:105.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud