28. listopadu 2014 • 15:23

Je to vojna! Basketbalisté USK si zvykají na slovinského trenéra

Autor: pt
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisty USK Praha od léta vede slovinský trenér Mirzad Alilovič, který perspektivní celek převzal po americkém kolegovi Kennetuhu Scalbronim, jenž na Folimance působil sedm let. „Je to vojna, už se na tréninku tolik nesmějeme," říká Jan Křivánek, 20leté křídlo USK Praha.



USK Praha od léta ovládla slovinská legie
Video se připravuje ...
Trenéra Aliloviče tuzemští fanoušci znají z minulých let jako osobního trenéra Jana Veselého, ale pražskému klubu slovinského kouče doporučil Ronen Ginzburg, trenér české reprezentace.

Aliloviče do Prahy zlákala možnost pracovat s mladým celkem, jenž patří k nejmladším v Kooperativa NBL. K tomu si mohl přivést dva hráče, kteří by měli mužstvo táhnout.

„Byli jsme v pozici, že nesmíme udělat chybu při nákupu. A tak jsem si vybral hráče, které už jsem dříve trénoval, a tak jsem je osobně znal," prozradil Mirzad Alilovič.

Na Folimanku tak dorazil 27letý pivot Matej Krušič a 23leté křídlo Mitja Nikolič. Krušič měří 211 centimetrů a průměrně si připisuje 12 bodů a 7 doskoků na zápas.

Nikolič je hlavní ofenzivní zbraní USK. 23leté křídlo je nejlepším střelcem týmu s průměrem 17,4 bodů a zároveň je nejvytíženějším hráčem s 34 minutami na zápas.

I s pomocí slovinské legie je zatím USK Praha s bilancí pěti výher a 9 porážek na 9. místě Kooperativa NBL.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud