21. dubna 2015 • 11:05

Veselého Fenerbahce po postupu: Nikdo nás nemůže porazit!

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podruhé v kariéře si basketbalista Jan Veselý zahraje euroligové Final four. Po pěti letech od svého debutu v dresu Partizanu Bělehrad bude při letošním vyvrcholení soutěže v Madridu (hraje se 15. a 17. května) v úplně jiné roli, se svým Fenerbahce Istanbul může směle pomýšlet na titul. V euforii krátce po třetím a závěrečném čtvrtfinálovém vítězství na hřišti Maccabi Tel Aviv to znělo z šatny tureckého velkoklubu: „Nikdo nás neporazí!“



Do koncovky dlouhé sezony jde basketbalový Fenerbahce Istanbul ve skvělém rytmu a Jan Veselý k tomu výrazně pomáhá. Je jedním z klíčových hráčů trenéra Željka Obradoviče k třetí výhře nad obhájci trofeje z Tel Avivu 75:74 v prodloužení přispěl v Izraeli 12 body a osmi doskoky.

Fenerbahce si tak jako první zajistil postup do květového Final four, kam se vrací po dlouhých sedmi letech. „Neřekl bych, že nás někdo v Evropě může porazit. My můžeme akorát porazit sami sebe,“ vykládal střelec Andrew Goudelock, který vítězství a postup košem na konci prodloužení zařídil.

Do prodloužení poslal zápas Veselý deset vteřin před koncem, kdy zblízka vyrovnal na 65:65. Mohl dokonce strhnout vedení na stranu Fenerbahce, ale z trestného hodu se neprosadil.

Vítězové i tak potvrdili výbornou bilanci na hřištích soupeřů, kde vyhráli jedenáct ze třinácti zápasů. I to je jeden z klíčů postupu do závěrečného turnaje.

„Na začátku sezony jsem řekl hráčům, že máme schopnosti porazit každý tým v Eurolize, ale že je potřeba to brát krok po kroku. To se téměř naplnilo. Skupinu Top 16 jsme zahájili dvěma porážkami, ale pak už jsme si vedli výtečně a to znamená, že máme opravdu dobrý tým. Je čas začít trochu myslet nad titulem,“ podotkl Obradovič, který vyzdvihnul přínos všech svých hráčů v sestavě. „Jsou to klíčoví muži klubu. Obětovali všechno basketbalu a díky tomu si teď můžeme užívat postupovou radost,“ dodal.

Na rozdíl od roku 2010, kdy ve Final four startoval jako mladý hráč s Partizanem Bělehrad, který tehdy mohl jen překvapit, což se nakonec nepodařilo a oba svoje zápasy těsně prohrál, se Veselý do závěrečného turnaje Euroligy vrací jako jeden z favoritů. Cítí, že šance na titul je velká.

„Kdekoliv hraju, dávám si jen ty nejvyšší cíle. To se nemění. Bylo to tak v Partizanu a je to tak i ve Fenerbahce,“ podotkl před časem lakonicky. Pondělní výhru v Tel Avivu věnoval nejen fanouškům klubu, ale i zraněného spoluhráči Rickimu Hickmanovi, opoře týmu. „Doufám, že v Madridu bude už zase s námi,“ přál si.

O postup do Madridu bude usilovat i Tomáš Satorabský s Barcelonou, která hraje s Olympiakosem Pireus 1:1 na zápasy. Třetí duel je na programu dnes večer v Řecku.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud