24. dubna 2015 • 16:34

Satoranský končí s Barcelonou v Eurolize: Strašně to bolí, hlesl

Autor: ČBF, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Blažek daroval Letenským druhý gól, Kuchta slavil jako Haaland. 2:0
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl to být významný milník pro český basketbal. Euroligového Final Four se mohli zúčastnit oba čeští basketbalisté nastupující letos v nejvýznamnější klubové soutěži. Zatímco Fenerbahce Jana Veselého ve třech zápasech vyřadilo obhájce titulu Maccabi Tel Aviv, Barcelona v sestavě s Tomášem Satoranským padla v sérii s Olympiacosem Pireus.



Španělský celek vstupoval do čtvrtfinále v pozici druhého nejlepšího celku skupiny Top 16 a vyzval tak Olympiacos Pireus, který ve druhé skupině obsadil třetí příčku. Barcelona tak měla výhodu domácího prostředí v prvních dvou zápasech. Využila jí však pouze jednou a v sérii hrané na tři vítězství pak na předměstí Atén padla dvakrát těsným rozdílem – o dva a o tři body. Sen o účasti ve Final 4 se tak Barceloně rozplynul.

„Strašně to bolí. Byli jsme přesvědčeni, že jako tým dokážeme vyhrát alespoň jedno utkání na Olympiacosu. Zvláště po třetím utkání jsme upravili některé chyby detaily. Myslím, že jsme odehráli výborný zápas,“ smutnil po prohraném čtvrtečním zápase český reprezentant Tomáš Satoranský, jemuž tak skončila premiérová sezóna v Eurolize.

„Olympiacos v sérii ukázal, jak je mentálně silný. Dokázal se vždy přehoupnout přes nějakou ztrátu. Oba zápasy rozhodl v koncovce. Je to škoda,“ ocenil zkušenost soupeře Satoranský.

Klíčový byl zápas v Barceloně

Barcelona byla v obou zápasech na horké půdě Pirea velmi blízko k alespoň jednomu kýženému  vítězství. Čtvrteční zápas pro sebe domácí rozhodli až trojkou v poslední vteřině: „Samozřejmě to bolí o to víc, že ten konec v posledním zápase k nám byl tak krutý. Je těžké teď hledat důvody, proč se tak stalo. Byla tam spousta detailů, které většinou ve vyrovnaných zápasech rozhodují. Nejhorší na tom je, že minutu a dvacet vteřin před koncem jsme vedli o čtyři body.“

Barcelona si však zadělala na problémy už v domácím prostředí. Po jasném vítězství v prvním zápase podlehla o dva dny později teprve podruhé v této euroligové sezóně v Palau Blaugrana. Ale právě tato porážka se jí nakonec stala osudnou.

„Klíčem k sérii byl určitě druhý zápas v Barceloně. Ten nás dostal do téhle pozice, kdy jsme byli nuceni vyhrát na Olympiacosu. Olympiacos nám vzal výhodu. Byl to z naší strany nejhorší zápase série. Za celou dobu jsme se do něj nedostali a jenom jsme dotahovali. Olympiacos měl skvělá procenta, hrál výborně a my jsme nedokázali najít odpověď. Pak se ukázalo, jak je Olympiacos silný doma a před bouřlivou atmosférou si to utkání nenechal vzít,“ smutnil Satoranský.

Český basketbalista si ve své premiérové euroligové sezóně vedl nadmíru dobře. Postupem času vytlačil ze základní sestavy brazilského reprezentanta Huertase a probojoval se k průměrům 7,2 bodu, 3,2 asistence a 3 doskoků na zápas. V sérii s Olympiacosem střílel v průměru 10,3 bodu, získal 5,3 doskoku a 1,5 asistence na zápas.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud