Květoslav Šimek
24. dubna 2015 • 19:03

Žluté peklo s černou kaňkou. Sokolovský se zranil o reklamní panel

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znovu ukázali, že jsou nejlepším basketbalovým publikem v zemi. Žluté peklo v Opavě mělo ve druhém semifinále Kooperativy NBL s Nymburkem (70:87) jedinou černou kaňku. Zápas nedohrál jedenáctinásobný mistr republiky Ladislav Sokolovský (37 let). Ve 23. minutě se opavský matador zranil po obětavém skoku za míčem přes reklamní panel.



„Pane Cagaš, vidíte to? Já starý blbec a letím pro míč do autu,“ kroutil nešťastně hlavou Sokolovský při odchodu z haly. O berlích, pravé koleno zafačované, zaledované. Musel do nemocnice na vyšetření. S podezřením na pochroumaný meniskus a vazy.

„Škoda, škoda,“ litoval bývalého parťáka z národního týmu nymburský Luboš Bartoň. „Srdcař, skočil za míčem. Doufám, že mu nic není, ale nevypadalo to dobře…“

Sokolovský se na začátku třetí čtvrtiny vrhnul v útoku za míčem. Opavané v tu chvíli prohrávali 41:49, Sokolovský byl s 11 body nejlepším střelcem. Chtěl míč vyškrábnout z autu, jenže mu v cestě stál vysoký reklamní LED panel. Krkolomně jej přelétl, zůstal za ním ležet. Spoluhráči hned ukazovali, že musí střídat.

Levé koleno, které už má Sokolovský zraněné a stále hraje jen díky ortéze, paradoxně vydrželo. Poranil si pravé koleno. S pomocí lidí z týmu se dobelhal ke střídačce a sledoval konec zápasu vleže. Opavané sice Nymburk potrápili, ještě pět minut před koncem prohrávali jen o 9 bodů, šampioni museli až do konce rotovat klíčové opory.

Skočil za míčem... Bartoň popisuje, jak se zranil Sokolovský
Video se připravuje ...

„Zapotili jsme se,“ uznal i Bartoň. „Domácí hráli dobře, atmosféra byla super. „Kéž by to takhle vypadalo, neříkám v každém zápase, ale aspoň v polovině z nich. Kdyby měly takovýhle náboj!“ Přestože se kvůli televiznímu přenosu začínalo už o půl čtvrté odpoledne, fanoušků byly v hale takřka tři tisícovky. Ochozy se vzdouvaly mexickými vlnami, tleskalo se ve stoje. I přes prohru.

„Neskutečná atmosféra, připomíná mi to domov,“ vysekl opavskému publiku poklonu i litevský trenér Kestutis Kemzura. „Tam když si mají fanoušci vybrat, jestli práce nebo basket, volí jednoznačně basket.“

Opava nakonec padla 70:87 (20:18, 41:45, 54:64) a v semifinálové sérii prohrává 0:2 na zápasy. V Nymburku první zápas prohrála 66:77, třetí duel se tam bude hrát v úterý 28. dubna (18 hodin). Sokolovský, který v minulosti pomohl Nymburku vybojovat osm titulů, podle všeho bude na hřišti chybět.

„Je to škoda, Láďa se chtěl loučit na hřišti, ale takhle už se na něj asi nepodívá,“ mrzelo opavského trenéra Petra Czudka. „Jeho zkušenosti nám chyběly. On do zranění držel náš prapor.“

Atmosféra v hale při zápase Opavy s Nymburkem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud