3. května 2015 • 08:24

SENZACE. San Antonio titul v NBA neobhájí, postoupili Clippers

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté San Antonia neobhájí titul v NBA. V rozhodujícím sedmém zápase v sérii prvního kola play off úřadující šampioni prohráli na palubovce Los Angeles Clippers 109:111. Dramatickou bitvu ve Staples Centre rozhodl sekundu před koncem dvoubodovým košem z těžké střelecké pozice Chris Paul.



Domácí rozehrávač byl s 27 body nejlepším domácím střelcem utkání, o část zápasu přitom přišel kvůli zranění stehenního svalu. V dresu Spurs si stejný počet bodů připsal Tim Duncan, který se marně snažil zblokovat závěrečný Paulův pokus. Právě Duncan 8,8 sekundy před koncem vyrovnal z trestných hodů.

"Ráno u rozboru videa si nás zavolal trenér Rivers a probírali jsme, co udělat, kdyby došlo na poslední střelu. V sezoně nám to moc nevycházelo, tak je skvělé, že to vyšlo teď," řekl Paul. "Ta střela byla neskutečná. Viděli jsme, že hraje lehce zraněný, ale hrál i tak skvěle. Ta střela byla tak těžká, vždyť jsme ho bránili ve dvou... Je to úžasný hráč, skvělý lídr týmu. Mrzí mě jen, že jsem byl na druhé straně a kvůli tomu končíme," řekl zklamaný Duncan.

Clippers v sérii dvakrát smazali ztrátu a v sobotu dokonali obrat. Velkou vyrovnanost obou týmů dokumentovalo i 31 změn ve vedení v rozhodujícím zápase. "Je šílené, že tohle bylo teprve první kolo play off," řekl Paul.

Clippers k rozhodujícímu vítězství výrazně pomohl i Blake Griffin, který si připsal 24 bodů, 13 doskoků a 10 asistencí a zaznamenal druhý triple double v sérii. Kalifornský klub se v semifinále Západní konference utká s Houstonem, série začne v pondělí na palubovce soupeře.

jei gi

1. kolo play off NBA:

Západní konference - 7. zápas:

Los Angeles Clippers - San Antonio 111:109 (konečný stav série 4:3)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud