28. června 2015 • 13:16

Další velká akce v Česku! Praha a Hradec přivítá ME v basketbale žen

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká republika bude po fotbalovém EURO jednadvacítek, atletickém halovém šampionátu či biatlonovém Světovém poháru hostit další významnou sportovní akci, v roce 2017 do Prahy a Hradce Králové zavítá mistrovství Evropy žen v basketbale. V dnešní volbě jí vedení mezinárodní federace FIBA dalo přednost před Srbskem. Turnaj se uskuteční za dva roky 16. až 25. června a Češky budou mít účast na šampionátu jistou.



Mistrovství Evropy se naposledy konalo v Česku v roce 1995 v Brně. S velkými akcemi má Česká basketbalová federace bohaté zkušenosti. Pořádala mnoho mládežnických turnajů a vrcholem bylo v roce 2010 mistrovství světa žen, které podle hodnocení FIBA patřilo k nejlepším v historii. Tentokrát dostala další příležitost.

"První přišel pocit radosti, pak začala převládat zodpovědnost. Začíná nám dlouhé období příprav," řekl generální sekretář ČBF Michal Konečný. "Myslím, že v konečném účtování rozhodly naše větší zkušenost s pořádáním akcí podobného rozsahu, práce s fanoušky a marketingem," dodal.

Hned po volbě česká federace podepsala smlouvu s FIBA. "Máme teď spíš vlastní úkoly, než ty od FIBA. Musíme sestavit organizační tým, upřesnit rozpočet akce a začít jednat s městy," řekl Konečný.

Základní skupiny A a B se odehrají na zimním stadionu v Hradci Králové, skupiny C a D budou v pražské hale Královka na Letné. Finálovou část má hostit O2 arena.

Letos turnaj pořádaly Maďarsko a Rumunsko. Česká republika na něm obsadila 11. místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud