Ivo Pospíšil
10. září 2015 • 13:09

POSTUPOVÉ VARIANTY: Jak, kdy a na koho můžou jít Češi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIGY | ONLINE 20:30 | Jedním slovem: zamotaná. Taková je stále skupina D na basketbalovém ME, kde ani v tuto chvíli nemají čeští basketbalisté jasno, zda budou první, druzí, nebo třetí, zda budou hrát osmifinále v sobotu či neděli a s kým vlastně (jedinou jistotou je, že už to nebude Řecko). Vše je závislé nejen na dnešní výhře/prohře s Litvou, ale i na výsledcích dalších zápasů. Podívejte se na možné varianty.



Varianta 1 – Češi skončí první

Tuhle jistotu jim dá jen jeden výsledek. Že Češi dnes porazí Litvu. V takovém případě budou mít bilanci 4:1, což by nikdo jiný ve skupině neměl. V osmifinále by tak narazili na slabší soupeře typu Makedonie, Gruzie či Nizozemsko a hráli by v neděli.

Varianta 2 – Češi skončí druzí

Důvod, proč sledovat odpolední zápas Lotyšska s Estonskem. Za předpokladu, že by totiž domácí tým se svým pobaltským rivalem padl, stačilo by k Česku k druhému místu i případná prohra s Litvou (Belgie, která by případně mohla mít stejnou bilanci 3:2 má totiž s Českem horší vzájemný zápas). V takovou chvíli by se zřejmě Češi vyhnuli v osmifinále nepříjemnému Chorvatsku (jako soupeři by tak mohla zbývat jen Makedonie, Gruzie, Nizozemsko nebo Slovinsko) a mělo by se hrát v sobotu.

Varianta 3 – Češi skončí třetí

V tuhle chvíli asi nejhorší možnost. Češi by prohráli s Litvou a Lotyšsko by porazilo Estonsko. V takovou chvíli by svěřenci Ronena Ginzburga měli bilanci 3:2 jako domácí celek, ale horší vzájemný zápas. Naopak do hry by už nemohla vstoupit ani v případě vítězství Belgie, která by sice měla stejnou bilanci, ale horší zápasy s oběma svými soupeři. Třetí celek v osmifinále by pak zřejmě narazil na Chorvatsko a hrál by v neděli.

Zápas Česko - Litva sledujte ONLINE ZDE »

DNEŠNÍ PROGRAM SKUPINY D

14.30   Belgie – Ukrajina

17.30   Lotyšsko – Estonsko

20.30   ČESKO – Litva

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud