31. října 2015 • 10:06

Oklahoma vyhrála v NBA po dvou nastaveních, kraloval Westbrook

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě prodloužení potřebovali basketbalisté Oklahomy, než v pátečním programu NBA zdolali Orlando. Skóre za 58 minut hry vyšplhalo až na konečných 139:136 a největší zásluhu na vítězství hostů měli autor 48 bodů Russell Westbrook a Kevin Durant, který přidal 43 bodů.



Thunder přitom dlouho výrazně ztráceli a nedařilo se jim rozjeté Magic zastavit, ale poslední čtvrtinu vyhráli 42:24 a po Westbrookově trojce od půlky hřiště dostali zápas do prodloužení. V tom prvním ještě zachránil Orlando trojkou s klaksonem Victor Oladipo, ale ve druhém už zvítězili hosté.

"Museli jsme do toho dát úplně všechno, abychom se vrátili do zápasu. Dalo mi to dneska hodně jenom cítit, že můžu hrát dvě prodloužení a noha drží," komentoval zápas Durant, jenž za poslední rok absolvoval tři operace chodidla.

Podobně výraznými postavami byli LeBron James a Kevin Love v úvodním domácím utkání Clevelandu proti Miami, které Cavaliers i bez další opory Kyrieho Irvinga vyhráli 102:92. James dal 29 bodů, Love k 24 bodům přidal 14 doskočených míčů.

"Chceme naší ofenzivu postavit okolo Kevina. Musíme mu jasně ukázat, jak je pro nás důležitý a jak dobrý hráč je i po tom zranění," pochválil spoluhráče James.

Zápas se definitivně zlomil v polovině třetí čtvrtiny, kdy domácí lavička zavelela ke šňůře, po které se Heat už nevzpamatovali. "Sami jsme se porazili tím, že jsme v důležitých chvílích hráli individuálně a nedodržovali naše systémy. Zlepšíme se, ale bude to trvat," řekl Chris Bosh z Miami.

V souboji největších kandidátů na cenu pro nejužitečnějšího hráče ligy za minulý ročník přestřílel Stephen Curry Jamese Hardena 25:16 a jeho Golden State Warriors přejeli Houston jasně 112:92. Harden se i ve druhém utkání sezony trápil střelecky, trefil jedinou z deseti trojek a Rockets zatím čekají na vítězství. "James není v pohodě, hrajeme tak nějak v křeči," uvedl trenér Houstonu Kevin McHale.

Ve velmi dobrém světle se ukázala jednička draftu Karl-Anthony Towns z Minnesoty. Ten zaznamenal 28 bodů a 14 doskoků a pomohl Timberwolves porazit Denver 95:78. "Půjdeme zítra jako zatím neporažení pohřbít našeho trenéra a to je pro mě nejdůležitější," připomněl Towns nedávné úmrtí kouče Flipa Saunderse.

NBA:

Atlanta - Charlotte 97:94
Boston - Toronto 103:113

Cleveland - Miami 102:92
Denver - Minnesota 78:95
Detroit - Chicago 98:94 po prodl.
Houston - Golden State 92:112
Milwaukee - Washington 113:118
Orlando - Oklahoma City 136:139 po druhém prodl.
Philadelphia - Utah 71:99
Phoenix - Portland 110:92
Sacramento - LA Lakers 132:114
San Antonio - Brooklyn 102:75

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud