12. listopadu 2015 • 11:18

Nehoda jí vzala trenéra i nohu. Basketbalistka po amputaci odehrála zápas

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani vážná nehoda, po níž přišla o část levé nohy pod kolenem, nezastavila srbskou basketbalistku Natašu Kovačevićovou. Jedenadvacetiletá dívka se ve středu večer poprvé od tragické havárie postavila k zápasu v první lize. Její Crvena Zvezda Bělehrad porazila tým Student Niš.



V šesté minutě celá hala tleskala, když hráčka s číslem sedm poprvé nastoupila na hřiště. Podle dostupných údajů to bylo poprvé, co se v evropské elitní soutěži objevila tělesně postižená hráčka.

„Jsem opravdu ráda, že jsem zpátky, že znovu hraju basketbal. Přijde mi, jako by se ty dva roky ani nestaly,“ řekla po zápase Kovačevićová.

V šestnácté minutě se dostala pod košem do jasné pozice a bez problémů vstřelila svůj první koš. K výhře své Crveny Zvezdy 78:47 nakonec pomohla pěti body.

VIDEO: Podívejte se na Kovačevičovou při předzápasovém rozházení


Kovačevićová byla před třemi lety členkou srbského týmu, který získal bronzové medaile na mistrovství Evropy do 18 let. Osud se jí změnil 7. září 2013. Tehdy autobus s týmem Györu, kde tehdy působila, havaroval a při nehodě zahynuli trenér Ákos Fűzy a generální manažer klubu Péter Tapodi. Kovačevićová si poranila levou nohu tak vážně, že ji lékaři museli amputovat pod kolenem.

Po dvou letech a dvou měsících se jí však ve středu podařil comeback.

„Jsem moc ráda, že jsem zase ve svém klubu. Přijde mi to jako včera, kdy jsem se vracela z Maďarska,“ líčila Kovačevićová. „Nebylo pro mě těžké hrát. Připadám si, že na hřišti jsem doma. Rád bych poděkovala všem lidem, kteří přišli podpořit Crvenu Zvezdu.“

Basketbalistka Nataša Kovačevičová je po amputaci nohy zpět na palubovkách
Basketbalistka Nataša Kovačevičová je po amputaci nohy zpět na palubovkách

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud