8. prosince 2015 • 13:06

Odloží konec kariéry? Bryanta lákají do klubu jeho otce v Itálii

Autor: kbh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V NBA to už pomalu balí, možná ho ale ještě fanoušci uvidí v Evropě. Sedmatřicetiletý basketbalista Kobe Bryant si v posledních dnech na nedostatek nabídek stěžovat určitě nemůže. A jeho srdci bude rozhodně nejbližší návrh angažmá z italského týmu, ve kterém působil i jeho táta.



Americký rozehrávač před pár dny zaskočil sportovní svět svým dopisem o konci kariéry v Los Angeles Lakers, který plánuje po konci této sezony. Prý si ale pohrává s myšlenkou zahrát si v zahraničí. Této informace se hned chytil italský klub Viola Reggio Calabria, od kterého obratem dostal pracovní nabídku.

Od druholigového klubu nejde o žádný vtip. Vedení spoléhá na Bryantův citový vztah. Právě tady v sezoně 1986-87 zářil hráčův otec Joe "Jellybean" Bryant. K dopisu dokonce Italové přidali i dojemnou fotku, na které je jen osmiletý Kobe v triku Viola Reggio.

Na žádné velké peníze by si basketbalová star jistě nepřišla. To je ale asi to poslední, na čem by jí záleželo. Vždyť za svou bohatou kariéru vydělal Bryant celkem 603 milionů dolarů, což je více než 15 miliard českých korun.

Pro Kalábrii a celou Itálii by to byl obrovský sportovní svátek. Taková basketbalová legenda tam ještě nikdy pochopitelně nepůsobila. Pětinásobný šampion NBA navíc pořád figuruje v širší nominaci na olympijské hry 2016. A pokud v ní vydrží, mohl by v Riu zkompletovat zlatý hattrick. Momentálně vlastní už dvě zlaté medaili z Pekingu a Londýna.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud