11. prosince 2015 • 09:30

Durantův triple double pomohl Oklahomě, Chicago zabralo proti LA

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kevin Durant nasbíral ve čtvrtečním utkání NBA 25 bodů, 12 doskoků, deset asistencí a svým triple doublem přispěl k vítězství basketbalistů Oklahomy City nad Atlantou 107:94. Po třech porážkách zabrali hráči Chicaga, kteří udolali Los Angeles Clippers 83:80.



Durant si připsal triple double posedmé v kariéře, Russell Westbrook připojil 23 bodů a deset asistencí. Durant s Westbrookem spolu hrají od roku 2008, ale teprve podruhé se stalo, že by v jednom utkání oba zaznamenali dvouciferný počet asistencí.

"Po minulém vzájemném zápase jsem věděl, že ode mne očekávají snahu za každou cenu skórovat. Tak jsem svoji hru trochu pozměnil," řekl Durant. Hawks vedl s 22 body náhradník Kent Bazemore.

V urputné bitvě mezi Chicagem a Clippers vedli domácí Bulls ve třetí čtvrtině o 14 bodů, když byl po tvrdém faulu vyloučen jeden z lídrů losangeleského celku Blake Griffin. To paradoxně nastartovalo návrat hostů do utkání. Clippers měli v poslední vteřině šanci na srovnání, ale Chris Paul neproměnil trojkový pokus.

Bulls táhl s 24 body Pau Gasol, který trefil tři trojky, což je jeho osobní rekord v NBA. Nejlepším střelcem Clippers zůstal s 18 body Griffin.

Sacramento porazilo New York 99:97, Knicks se ale málem povedlo smazat devatenáctibodové manko. V posledních vteřinách prohrávali už jen o dva body, získali míč a Carmelo Anthony zkusil dalekonosnou trojkou strhnout vítězství na stranu svého týmu, jenže neuspěl.

V dresu Kings nasbíral 27 bodů a 11 doskoků DeMarcus Cousins. Jediný doskok chyběl k triple doublu Rajonu Rondovi (16 bodů, 12 asistencí), který v poslední čtvrtině dostal hlediště do varu povedenou smečí.

Výsledky NBA:

Brooklyn - Philadelphia 100:91

Chicago - LA Clippers 83:80

Oklahoma City - Atlanta 107:94

Sacramento - New York 99:97.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud