25. ledna 2016 • 09:06

Hardenův triple double pomohl Houstonu k výhře nad Dallasem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Houstonu vyhráli v NBA texaské derby s Dallasem 115:104. James Harden k výhře přispěl 23 body, 15 doskoky a 10 asistencemi a zaznamenal druhý triple double v sezoně.



Dallas ještě v polovině třetí čtvrtiny vedl o jedenáct bodů, ale domácí se vrátili do vedení hned v úvodu poslední části a už jej nepustili. Oba celky nastřílely po patnácti trojkách. Vedle Hardena byl dalším klíčovým hráčem Rockets Trevor Ariza, který trefil šest trojek a dostal se na 29 bodů.

"Konečně našel rytmus. Věděli jsme, že to přijde," pochválil Harden Arizu, který v pátečním zápase s Milwaukee dal pět trojek, zatímco v předchozích třech se z dálky trefil dohromady jen čtyřikrát.

Dallasu nestačil výkon Chandlera Parsonse, který proti svému bývalému týmu nastřílel 31 bodů. Přesto byl paradoxně nejhorším hráčem Mavericks v hodnocení plus/minus, úsek hry při jeho pobytu na hřišti totiž hosté prohráli o 30 bodů.

Rozjeté Toronto nezastavili ani losangeleští Clippers a Raptors si po výsledku 112:94 připsali už osmé vítězství v řadě. Jediný kanadský celek v NBA zažívá nejdelší šňůru v sezoně. Druhému týmu Východní konference vyšla proti Clippers hlavně druhá čtvrtina (30:15), dalším klíčem byl výkon domácích náhradníků, kteří lavičku soupeře předčili v poměru 52:29. Toronto mělo sedm dvouciferných střelců, zatímco hosté jen tři.

Po sedmi utkáních skončila vítězná série Oklahomy. Třetí tým Západní konference prohrál na hřišti Brooklynu 106:116. Utkání začalo o čtyři hodiny později kvůli sněhové bouři. Hráči Thunder kvůli špatnému počasí strávili 36 hodin na hotelu. Nets vedl s 31 body a 10 doskoky Brook Lopez. Hostům nestačilo 32 bodů a 10 doskoků Kevina Duranta, ani 27 bodů a 11 doskoků Russella Westbrooka.

NBA:
Brooklyn - Oklahoma City 116:106,
Houston - Dallas 115:104,
Philadelphia - Boston 92:112,
Toronto - LA Clippers 112:94.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud