1. března 2016 • 09:40

Hvězda NBA žehlí exces. Nejsem robot, klidně střílet nebudu, řval Green

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Golden State Warriors jsou sice stále ve hře o stanovení absolutního rekordu v počtu výher v jedné sezoně (73), není ale všechno bez poskvrny ve slunné Kalifornii. Během jejich posledního zápasu v Oklahomě (121:118) zaujal přítomné i poločasový výstup hvězdy týmu Draymonda Greena. Na spoluhráče i trenéry ječel tak, že to bylo slyšet skrz zdi šatny.



Nejen strhující trojková střelba Stephena Curryho a jeho vítězný zásah skoro od poloviny hřiště na konci prodloužení se staly terčem pozornosti při poslední výhře Golden State v NBA, kterou Warriors upravili svoji celkovou bilanci v sezoně na 53:5.

Předvedl se i Draymond Green, i když ten ne ve zrovna lichotivém světle. Klíčový hráč týmu, nejlepší v NBA ve statistice triple-double, neměl zrovna podařený večer. Míjel jednu střelu za druhou, až z něho během poločasové pauzy všechna frustrace vytryskla ven.

„Nejsem robot! Vím, že umím hrát, akorát jste mě teď všichni zblbli. Jestli nechcete, abych střílel, tak já klidně do konce zápasu nebudu,“ hulákal Green tak, až se jeho hlas rozléhal útrobami arény, a svůj proslov prokládal nadávkami.

Užitečný svému týmu byl, ne že ne. Za 44 minut si připsal 14 asistencí, šest zisků míče a čtyři bloky. Střelbu ale až do klaksonu nevylepšil. Ze hry se netrefil, dva body zaknihoval z trestných hodů.

Po utkání, které bylo díky atraktivitě soupeřů nejsledovanějším zápasem NBA mimo vánoční program od roku 2013, se Warriors snažili věc zahladit.

„Jsou to právě emoce a vášeň, co pomáhá Draymondovi být tak dobrým,“ řekl trenér Steve Kerr. „Nic velkého se nestalo. Sami jste viděli, že druhý poločas jsme odehráli dobře, takže je všechno v pořádku. Všichni jste ten křik slyšeli, takže si z toho můžete vyvodit, co chcete, ale já to už nebudu komentovat,“ podotkl.

Greena se zastali i hráči. Opora Warriors vybuchla v době, kdy favorit na palubovce Oklahoma City prohrával o 11 bodů. Porážka by jeho cestu za rekordem zkomplikovala.

„Nastartovalo nás to, takže…“ odtušil lídr mužstva Stephen Curry.

Hříšník se nicméně po krátké době omluvil.

„Uznávám chybu,“ řekl na následujícím tréninku. „Chyboval jsem, uznal jsem to a omluvil jsem se v šatně hráčům i trenérům. Nezachoval jsem se správně a ani jako lídr týmu bych se tak chovat neměl, protože to nastavuje špatný příklad,“ posypal si popel na hlavu. „Už se to nestane,“ ubezpečil.

Další zápas hrají Warriors dnes v noci doma proti Atlantě. Bilanci 53:5 mají v době, kdy dosavadní držitelé rekordu, Chicago Bulls v sezoně 1995/96, měli bilanci 52:6.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud