10. dubna 2016 • 09:54

Warriors se těsnou výhrou v Memphisu opět přiblížili rekordu NBA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Golden State vydřenou výhrou 100:99 v Memphisu udrželi naději na překonání historického rekordu Chicaga ze sezony 1995/96. Stephen Curry a spol. zaznamenali 71. vítězství v sezoně a už dnes mohou maximum slavného týmu Bulls kolem Michaela Jordana vyrovnat. K tomu ale budou muset dobýt halu San Antonia, což v této sezoně ještě nikdo nedokázal. Sami Warriors na palubovce Spurs prohráli už 33 utkání v řadě. Po šlágru se San Antoniem je ještě jednou čeká Memphis.



"Když jsem hrál za Bulls, tak mě vůbec nenapadlo, že by se k tomu našemu rekordu mohl někdo přiblížit," řekl trenér Golden State Steve Kerr. "My jsme teď blízko. Zbývají dva zápasy, uvidíme, jak to dopadne," dodal.

Jedno maximum Chicaga z rekordního ročníku už ale Warriors vyrovnali, protože na hřištích soupeřů to v sobotu bylo jejich 33. vítězství v sezoně. Zasloužil se o něj tentokrát zejména Draymond Green, autor 23 bodů a 11 doskoků, jehož dopíchnutí míče do koše minutu před koncem znamenalo konečný výsledek. Zhruba pět minut předtím přitom Warriors ještě prohrávali o deset bodů 80:90.

"Chci, aby si mě lidi pamatovali jako vítěze. A mít historický rekord v počtu výher, to by mluvilo za vše," řekl Green.

Současný tým Chicaga má k tomu legendárnímu daleko a letos bude takřka jistě chybět v play off. Alespoň teoretickou naději na postup Bulls udrželi vítězstvím nad Clevelandem 105:102 a zároveň odložili korunovaci soupeře šampionem Východní konference.

Clevelandu nestačilo ani 33 bodů LeBrona Jamese a prohráli třetí ze čtyř zápasů proti Bulls v sezoně. Chicago navíc porazilo ve všech duelech druhý tým konference Toronto, i tak je jeho situace spíše beznadějná. Musí vyhrát oba zbývající zápasy a doufat, že Indiana všechny tři prohraje.

Výsledky:

Atlanta - Boston 118:107, Chicago - Cleveland 105:102, Memphis - Golden State 99:100, New Orleans - Phoenix 100:121, Portland - Minnesota 105:106, Sacramento - Oklahoma City 114:112.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud