26. dubna 2016 • 09:08

Oklahoma v NBA postupuje, Charlotte a Portland vyrovnaly série

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Oklahomy v pátém utkání play off porazili Dallas 118:104 a po vítězství 4:1 na zápasy postoupili do semifinále Západní konference NBA, v němž vyzvou San Antonio. Portland doma přehrál Los Angeles Clippers 98:84 a vyrovnal na 2:2, totéž se po výsledku 89:85 povedlo ve Východní konferenci Charlotte proti Miami.



Russell Westbrook dohromady s Kevinem Durantem nastříleli 69 bodů a ukončili sezonu Dallasu. Westbrook nasbíral 36 bodů, 12 doskoků a devět asistencí. Mavericks ještě čtyři minuty před koncem prohrávali jen o čtyři body, ale zbytek zápasu prohráli 2:11.

"Bylo to o čtyři, Westbrook vypálí z deseti metrů a nám stačí sebrat míč na doskoku. Jenže míč získá Roberson a dá nám laciný koš. To tak nějak podtrhuje celou sérii. Pokaždé, když jsme byli na dostřel, tak soupeř vybojoval každý balon," řekl Dirk Nowitzki, jenž byl s 24 body nejlepším střelcem Mavericks.

Portland i podruhé využil proti LA Clippers výhodu domácího prostředí. Hostům se navíc zranil tahoun Chris Paul, který nedohrál kvůli zlomené ruce. Trail Blazers k výhře dovedl Al-Farouq Aminu, jenž si zlepšil osobní rekord na 30 bodů a přidal i 10 doskoků, C. J. McCollum nastřílel 19 bodů. V dresu Clippers si po 17 bodech připsali Blake Griffin a Jeff Green.

Portland chce být prvním týmem od roku 2013, který otočí sérii, v níž prohrával 0:2. Před třemi lety se to povedlo Memphisu právě proti Clippers.

Naději na stejný obrat drží i basketbalisté Charlotte. Hornets vedli nad Miami ve druhé půli až o 18 bodů, ale floridský celek zdramatizoval utkání šňůrou 17:1. Kemba Walker dal v poslední čtvrtině jedenáct ze svých 34 bodů a dovedl Hornets k výhře. Jeremy Lin přispěl 21 body. Nejlepším střelcem Miami byl s 16 body Joe Johnson.

Výsledky:

Východní konference:

Charlotte - Miami 89:85, stav série 2:2.

Západní konference:

Portland - LA Clippers 98:84, stav série 2:2,
Oklahoma City - Dallas 118:104, konečný stav série 4:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud