26. dubna 2016 • 20:45

Satoranský tlačil Barcelonu do Final Four, ale slaví Krasnodar

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Lokomotivu Kubaň Krasnodar si poprvé zahrají Final Four Evropské ligy. V rozhodujícím pátém čtvrtfinále doma porazili Barcelonu 81:67 a celou sérii vyhráli 3:2. Na závěrečném turnaji v Berlíně doplní CSKA Moskva, Vitórii a Fenerbahce Istanbul. Barceloně nepomohl ani další skvělý výkon českého rozehrávače Tomáše Satoranského, který byl s osmi body, sedmi asistencemi a pěti doskoky nejlepším hráčem týmu.



Krasnodar začal s mimořádně přesnou střelbou a v první čtvrtině hned dvakrát utekl na rozdíl osmi bodů. Barcelona však dokázala vždy manko smazat. Ve druhé čtvrtině domácí tým přeci jen zužitkoval sílu v ofenzivě a unikl hostům na poločasových 11 bodů.

V tu chvíli to s Barcelonou nevypadalo dobře, ale poločasová přestávka pomohla. Do druhé půle Katalánci vstoupili šňůrou 9:0, na které se výrazně podílel Satoranský, navíc soupeře zaskočili zónovou obranou. Krasnodar dal za třetí čtvrtinu jen osm bodů a Barcelona se ujala vedení.

Jenže v úvodu poslední čtvrtiny si šel Satoranský odpočinout, jeho náhradník Carlos Arroyo chyboval a Krasnodar toho využil k dalšímu obratu, když se začalo dařit Chrisu Singletonovi. Barcelona se už nevzpamatovala, dala za čtvrtinu jen pět bodů a stejně jako loni vypadla ve čtvrtfinále.

Českému basketbalu se nepovedlo mít podruhé v historii dva zástupce ve Final Four. Satoranský nedoplnil Jana Veselého, který si s Fenerbahce zahraje již své třetí semifinále kariéry a druhé za sebou. V roce 2010 byl na závěrečném turnaji s Partizanem Bělehrad, tehdy si Final Four zahrál i Luboš Bartoň s Barcelonou.

Čtvrtfinále play off Evropské ligy basketbalistů - 5. zápas:
Kubaň Krasnodar - FC Barcelona 81:67 (za hosty Satoranský 8 bodů, 5 doskoků, 7 asistencí). Konečný stav série 3:2.

Semifinálové dvojice: CSKA Moskva - Kubaň Krasnodar, Vitória - Fenerbahce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud