30. dubna 2016 • 09:48

Z 0:2 až k postupu. Basketbalisté Portlandu dokonali obrat s Clippers

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Portlandu otočili proti Los Angeles Clippers sérii z 0:2 na zápasy a po čtyřech výhrách v řadě postoupili do druhého kola play off. Poslední bod získali po vítězství nad oslabeným týmem 106:103.



Ve čtvrtfinále NBA Portland vyzve obhájce titulu Golden State. Zbývající dvě série jsou vyrovnané a rozhodne je až sedmý zápas v neděli. Indiana totiž přehrála doma Toronto 101:83 a Miami dokázalo vyhrát v Charlotte 97:90.

Clippers i přes obrovské zdravotní problémy dlouho drželi naději na vyrovnání série. Přestože po většinu zápasu prohrávali, nepovolili Blazers dvouciferné vedení a v koncovce srovnali na 103:103. Další koš už ale nepřidali.

Při absenci Chrise Paula a Blakea Griffina převzal roli hlavního střelce Jamal Crawford, jenž dal 32 bodů. Austin Rivers i s jedenácti stehy nad okem z první čtvrtiny přidal 21 bodů. V závěru odstoupil s bolavým kotníkem i DeAndre Jordan. Portland dovedl k postupové výhře Damian Lillard 28 body.

Indiana zlomila vyrovnaný zápas s Torontem 18 body v řadě na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny. Duelu znovu kraloval nejlepší střelec play off Paul George, jenž dal 21 bodů, přidal jedenáct doskoků a šest asistencí.

Sedmé pokračování si vynutili také basketbalisté Miami. V pravý čas je podržel Dwyane Wade. Od prosince až do pátku neproměnil jedinou trojku, ale Charlotte tentokrát v závěru zlomil dvěma koši zdálky a dohromady 23 body udrželi Heat naději na postup. V poslední čtvrtině dal Wade bodů deset. Zastínil tak domácího Kemby Walkera a jeho životní maximum v play off 37 bodů.

"Pro tyhle chvíle hraju basket. Pokud jsme měli vypadnout, tak ne proto, že bych málo střílel. Po první trojce jsem si hodně věřil na další," řekl s úsměvem Wade.

Výsledky:

Východní konference:

Indiana - Toronto 101:83, stav série 3:3;
Charlotte - Miami 90:97, stav série 3:3.

Západní konference:

Portland - LA Clippers 106:103, konečný stav série 4:2.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud