9. května 2016 • 08:43

Hladký postup! Cleveland jde bez porážky do finále Východní konference

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Clevelandu Cavaliers postoupili do finále Východní konference NBA. Ve čtvrtém utkání zvítězili na hřišti Atlanty těsně 100:99, sérii ovládli 4:0 na zápasy a v letošním play off jsou stále bez porážky. Hráči Oklahoma City zdolali San Antonio 111:97 a vyrovnali sérii na 2:2.



Atlanta sice po vydařeném začátku vyhrála první čtvrtinu 36:27, ale ve zbytku utkání už se oba celky střídaly ve vedení. V poslední minutě Cleveland podržel těžkou střelou LeBron James. Hawks se po nájezdu Dennise Schrödera přiblížili na jediný bod, ubránili útok soupeře a měli deset sekund na poslední akci. James ubránil Schrödera tak, že rozhodčí 2,8 vteřiny před koncem odpískali rozskok. Po něm už domácí nestihli vystřelit, a tak už pojedenácté v řadě Clevelandu podlehli.

"Chtěl jsem být agresivní. Faul nepískli, takže s tím musíme žít," řekl k akci před rozskokem německý rozehrávač Schröder, který byl s 21 body nejlepším střelcem Hawks. Cavaliers vedl s 27 body a 13 doskoky Kevin Love, James přidal 21 bodů, deset doskoků a jediná asistence mu chyběla k zisku triple-double. Kyrie Irving k 21 bodům přidal osm asistencí.

Hráči Clevelandu tentokrát trefili "jen" šestnáct trojek z 37 pokusů, v celé sérii ale stříleli zpoza trojkového oblouku s nadpoloviční úspěšností (77/152). "Tímhle směrem jde celá NBA. Trojky jsou zabijáckou zbraní," řekl atlantský Paul Millsap, autor 19 bodů.

San Antonio vedlo po třech čtvrtinách na hřišti Oklahomy o čtyři body, v poslední části však úřadoval Kevin Durant. Lídr domácích ve čtvrté čtvrtině ani jednou neminul a sám přestřílel celý tým soupeře 17:16. Nakonec se Durant zastavil na 41 bodech.

Spurs proměnili jen dvě trojky a připsali si pouhých 12 asistencí. Jejich nejlepším střelcem byl Tony Parker s 22 body, Kawhi Leonard se dostal na 21 bodů a o bod méně přidal LaMarcus Aldridge. Hru Oklahomy řídil Russell Westbrook, jenž ke 14 bodům připojil 15 asistencí.

Výsledky:

Východní konference:

Atlanta - Cleveland 99:100, konečný stav série 0:4.

Západní konference:

Oklahoma City - San Antonio 111:97, stav série 2:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud