12. května 2016 • 08:41

Naděje na obhajobu žije, Golden State je ve finále konference NBA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájci titulu v basketbalové NBA Golden State Warriors porazili ve 2. kole play off Portland 125:121 a po výhře 4:1 na zápasy postoupili do finále Západní konference. Jedno vítězství od postupu dělí Toronto, které si poradilo 99:91 s Miami a v sérii vede 3:2.



Golden State s Portlandem dlouho prohrávali a do vedení je poslal až v polovině třetí čtvrtiny Stephen Curry. Domácí hvězda také rozhodla napínavou koncovku, ve které Curry proměnil 24 sekund před koncem trojku a navýšil rozdíl ve skóre na pět bodů.

Toronto se v důležitou chvíli dočkalo a prakticky poprvé v probíhajícím play off mu zahrály obě hlavní opory - DeMar DeRozan nastřílel 34 bodů a Kyle Lowry přidal 25 bodů včetně klíčové trojky v závěru. Raptors tak můžou v pátek v Miami oslavit premiérový postup do finále Východní konference.

Lowry a DeRozan dali v minulém utkání dohromady 19 bodů, tentokrát se složili na stejný počet už v první čtvrtině. "Celou sezonu nás drželi, takže jim opravdu naplno věříme. Nikdy jsem nepochyboval, že jsou schopni skórovat," pochválil své hvězdné duo trenér Dwane Casey.

Toronto vedlo před poločasovou přestávkou dokonce už o dvacet bodů, Miami se ale nevzdalo a deseti body za sebou se vrátilo do zápasu. Dvě minuty před koncem po šestkách Dwyane Wadea snížilo na rozdíl jediného bodu, Lowry ale vzápětí trojkou zpečetil výhru Raptors.

"Celý zápas jsme bojovali a těsně před koncem se nám podařilo snížit. v tu chvíli jsem si říkal, že už je to naše. Bohužel jsme to nezvládli," uvedl Wade.

2. kolo play off NBA:

Východní konference - 5. zápas: Toronto - Miami 99:91, stav série 3:2.

Západní konference - 5. zápas: Golden State - Portland 125:121, končný stav série 4:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud