Ivo Pospíšil
14. května 2016 • 19:45

Třináct let spolu, teď proti sobě. Pomůže Veselý Obradovičovi v bitvě koučů?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BERLÍNA | Třináct let spolu trénovali Panathinaikos Atény, který dovedli k pěti titulům v Eurolize. Jenže to je teď minulost. Příjemná, ale pryč. A tak se basketbalové finále Euroligy mezi Fenerbahce Istanbul a CSKA Moskva změní (vedle útoku Jana Veselého na triumf) na střet koučů Željka Obradoviče a Dimitrise Itoudise. Tentokrát bude slavit jen jeden. 



Žertoval, že když spolu před startem Euroligy mluvili, domluvili se, že se setkají ve finále. „Byl jsem si jistý, že nás tady dostihne,“ žertoval Željko Obradovič kouč Fenerbahce Istanbul o Dimitrisi Itoudisovi, svému protějšku z CSKA Moskva.

Jestli to byla pravda nebo ne, je jedno, protože se jim to stejně povedlo.

Na chlup se stejnou bilancí 23 výher a 5 proher, na chlup i stejnou palbou v semifinále, kdy každý tým svému soupeři nasázel 88 bodů (byť Fenerbahce po prodloužení).

„Budeme hrát první finále v historii tureckého basketu. CSKA však hraje dobrý basketbal a mají dobrého trenéra. Čekám těžký zápas,“ přiznal Obradovič den před zítřejším finále Euroligy.

Pro trenéra Jana Veselého je to ovšem pikantní duel v tom, že narazí právě na Itoudise, jenž mu dělal třináct let asistenta v Panathinaikosu Atény. Společně pak získali pět euroligových titulů a i na tiskové konferenci seděli vedle sebe, žertovali a smáli se.

„Stále mezi sebou máme dobré vztahy,“ přiznal Obradovič a i Itoudis zavzpomínal: „Když mi tehdy volal, jestli bych nechtěl dělat asistenta, byla to pro mě velká pocta. Třináct let je dlouhá doba a to si už vybudujete určité vztahy,“ říkal řecký kouč.

Teď ovšem půjdou proti sobě a zkušenosti jsou jasně na straně Obradoviče, který útočí na svůj devátý titul v roli hlavního trenéra (je vůbec pošestnácté ve Final Four). „Kde pak beru stále motivaci? Je to jednoduché, dělám, co mě baví a ještě jsem za to skvěle placen,“ usmál se Obradovič.

Bude se smát i zítra? Jan Veselý se o to rozhodně pokusí.

Podívejte se, jak se oba týmy do finále dostali

VIDEO: Fenerbahce Istanbul – Laboral Kutxa:

VIDEO: CSKA Moskva – Lokomotiv Kubaň Krasnodar:

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud