26. května 2016 • 08:08

Cleveland rozdrtil Toronto a je zápas od postupu do finále NBA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Clevelandu rozdrtili v pátém utkání finále Východní konference Toronto jasně 116:78 a jedna výhra je dělí od postupu do finále NBA. Úřadující vicemistři mohou obhajobu konferenční trofeje zpečetit v šestém duelu, který je na programu v pátek v Kanadě.



Cavaliers se v obou předchozích zápasech v Torontu trápili, po dvou porážkách ale chtěli před bouřlivou domácí kulisou ukázat sílu. Ve své hale vyhráli v letošním play off všech dosavadních šest zápasů a po skvělém nástupu dokázali neporazitelnost uhájit.

Nejvíce se v úvodu dařilo Kevinu Loveovi, který po dvou nevydařených výkonech tentokrát střílel výborně a na pětadvacet bodů spotřeboval pouze deset pokusů z pole. Sekundovali mu LeBron James s Kyriem Irvingem, kteří dali po 23 bodech.

V závěru první čtvrtiny už Cleveland vedl o 18 bodů. Ve druhé čtvrtině náskok narostl už na 34 bodů a v druhém poločase, kdy rozdíl činil až 43 bodů, už nebylo o co hrát. Hvězdné duo Raptors DeMar DeRozan, Kyle Lowry, které v minulém utkání nastřílelo 67 bodů, udrželi domácí na 14 respektive 13 bodech.

Love v posledních dvou zápasech nenastoupil v poslední čtvrtině kvůli špatným výkonům, tentokrát mohl se svými hvězdnými spoluhráči v závěru v klidu odpočívat.

"Měli bychom být schopni přenést tenhle výkon do pátečního zápasu. Budeme hrát před bláznivým publikem, takže musíme být klidní, soustředění a silní," řekl LeBron James po utkání.

"Nakopali nám zadek, toť vše. Doma jsou úplně jiným týmem. Měli jsme šanci tady dokázat něco mimořádného, ale nedokázali jsme to. Chtěli to víc a vzali si to," řekl novinářům trenér Toronta Dwane Casey, jehož svěřenci se v této sezoně v Clevelandu nedokázali ani jednou prosadit. Toronto tu prohrálo všechny tři předchozí zápasy drtivým rozdílem 72 bodů v celkovém skóre.

Výsledek:

Cleveland - Toronto 116:78, stav série 3:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud