4. července 2016 • 08:12

NBA volá! Satoranský ve Washingtonu vydělá 73 milionů, píší v zámoří

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak přeci jen odejde do NBA už letos! Český basketbalista Tomáš Satoranský podle zpráv ze zámoří podepsal tříletou smlouvu s Washingtonem, díky které si přijde celkem na 9 milionů dolarů (asi 73 milionů korun ročně) a stane se tak čtvrtým Čechem ve slavné lize po Jiřím Zídkovi, Jiřím Welschovi a Janu Veselém.



Zprávu jako první přinesl na facebooku NBA insider Adrian Wojnarowski, David Aldridge z NBA.com později přidal informaci o výši kontraktu.

Wizards draftovali Satoranského v druhém kole draftu 2012 jako číslo 32, nechali ho ovšem vyzrát v Evropě. Satoranský, který se právě s národním týmem připravuje na zápasy olympijské kvalifikace v Bělehradě, má za sebou životní sezonu v Barceloně.

Majitel Washingtonu Ted Leonsis na stránkách CSN Mid-Atlantic nedávno naznačoval, že Washington chce talentovaného Čecha přidat do týmu.

„Je to přesně to, co bychom měli dělat, ne? Použít druhý výběr z druhého kola draftu, vzít hráče, dát ho do Evropy vyzrát, a když je připraven, přivést ho zpět,“ uvedl Leonsis. „Otázka je: Je připraven? Naši basketbaloví lidé a kouč to rozhodnou, ale byla to součást plánu. Teď v něm máme majetek, který můžeme získat a přidat do týmu velkou hodnotu.“

Protože si Satoranský počkal víc než tři roky, jeho kontrakt se nemusel vázat pravidly pro nováčka. Pro Washington je však smlouva, v níž bude Satoranskému platit v průměru tři miliony dolarů za rok, stále velmi výhodnou.

Satoranského kontrakt má spolu se smlouvami Jamese Ennise (Memphis) a Justina Hamiltona (Brooklyn) nejnižší platový průměr ze všech kontraktů, které byly v NBA letos dosud uzavřeny. Současný platový strop přitom narost na 94 milionů dolarů, takže Satoranského plat nebude pro Washington velkou zátěží.

Satoranský bude v týmu bojovat o místo za hvězdami Johnem Wallem a Bradley Bealem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud