Matěj Hejda
4. července 2016 • 22:10

Durantův odchod: Nejzbabělejší úprk hvězdy, co jsem kdy viděl, říká expert

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všichni čekali na jeho rozhodnutí! Největší rybou volného trhu hráčů basketbalové NBA byl letos jednoznačně Kevin Durant. Ten se nakonec rozhodl poněkud překvapivě. Odmítl lukrativní nabídky Bostonu Celtics, San Antonia Spurs či možného setrvání v Oklahomě a po devíti letech celek opouští. Sedmadvacetiletá hvězda zamíří do Golden State Warriors. Přesun do jednoho z nejsilnějších týmu ligy se nesetkal s příliš přívětivou vlnou reakcí. Populární americký sportovní komentátor Stephen A. Smith dokonce Duranta nazval slabochem.



Jeden z nejznámějších amerických sportovních glosátorů nedokáže pochopit, že Durant místo setrvání v již silné Oklahomě či nové motivaci ve slavném Bostonu či Los Angeles, zvolil radši úprk do Oaklandu, kde působí nejužitečnější hráč minulé sezony Stephen Curry. „Považuji to za nejzbabělejší rozhodnutí, které jsem kdy u super hvězdy viděl,“ nebral si servítky Stephen A. Smith, jehož televizní diváci dobře znají z pořadu stanice EPSN First Take.

Kevin Durant letos společně s dalším hvězdným hráčem Russellem Westbrookem dovedl Oklahomu do finále Západní konference a tam už nad Golden State jejich tým vedl 3:1 na zápasy, ale přesto dovolil soupeři obrat na 3:4 a postoupit do finále.

„Nejde o to, že opustil Oklahomu. Kritizuji to, kam odešel. Do týmu, který jeho tým v play off několikrát porazil. Thunders letos měli Warriors na lopatě. Nezvládli to, on byl jedním z hlavních viníků kolapsu a teď do Warriors odchází. To mi přijde zbabělé,“ šije do Duranta dál.

Srovnání s Jamesem neuznává

Velmi podobné rozhodnutí tady už jednou bylo. Jiný hvězdný hráč LeBron James se před lety zachoval podobně. Po letech marných pokusů s Clevelandem dobýt titul NBA se v létě 2010 jeden z nejlepších hráčů soutěže stěhoval do Miami, kde společně s Dwyanem Wadem a Chrisem Boshem vytvořili vražedné trio. To společně urvalo dva triumfy.

Jeho rozhodnutí, podobně jako teď Durantova, tenkrát také kritizovala široká veřejnost. Na Jamesův úprk z "jeho" Clevelandu se vyjádřil i legendární  Michael Jordan .

„Neexistovalo, že bych přemlouval Magica Johnsona a Larry Birda ať jdou hrát se mnou. Já je chtěl porážet! Nemůžu říct, že co udělal LeBron, je to špatná věc. Je to možnost, jakou dneska ty děti mají,“ utrousil Jordan poznámku na Jamesovu adresu.

Populární komentátor však Durantovo rozhodnutí vidí jako horší než to, které James tehdy ohlasil s pompou v pořadu "The Decision" a sklidil za to velkou kritiku.

VIDEO: Podívejte se na Jamesovo rozhodnutí z léta 2010 


„LeBron tehdy neměl v Clevelandu takovým tým. Byl tam jen on a banda bezejmenných hráčů. Durant měl v Oklahomě Westbrooka a skvělého kouče. Ten tým byl každý rok kousek od titulu. On měl tvořit ten rozdíl a teď utekl. Jeden z nejlepších třech hráčů planety a udělá takové rozhodnutí,“ nechápe rozhořčený Stephen A. Smith.

Rodák z Washingtonu upřednostnil úspěch před penězi. Jinde mohl podepsat dlouholetý kontrakt za daleko více pěnez. V kalifornském Oaklandu si za dva následující ročníky v vydělá 54,3 miliony dolarů. Po první sezoně může od smlouvy odstoupit. 

Dočká se Durant ve hvězdami nabitem týmu Golden State konečně velkého triumfu? 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud