5. července 2016 • 23:48

Welsch: Srby bychom museli porazit stejně. Veselý nedostal šanci hrát

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemná porážka v úvodním zápase olympijské kvalifikace s Lotyšskem (59:71) toho pro české basketbalisty zase tolik nemění. Pokud chtějí jet do Ria, kam postupuje jen vítěz turnaje, museli by stejně porazit Srbsko. „Pokud to chceme zvládnout my, je jedno, jestli porazíme Srbsko ve finále, nebo v semifinále. Ale nejdřív je na řadě Japonsko,“ připomíná kapitán Jiří Welsch.



„Samozřejmě jsme věděli, že první zápas bude klíčový. Teď musíme vyhrát ve středu. Teoreticky se ale pro nás v podstatě nic nemění. Na tomhle turnaji se hraje jenom o jedno místo na olympiádě. Kdo chce postoupit, musí porazit ten nejlepší tým,“ prohlásil po prohře Welsch.

„Všichni jsme doufali, že bude velký zápas (se Srby) ve finále, ale k tomu setkání by došlo o den dřív,“ vykládal i Pavel Pumprla, jehož výkon v prvním poločase Česko držel nad vodou. „Ale my máme první úkol zítra, musíme porazit Japonce, a to že, prohráli s Lotyšskem o čtyřicet bodů, vůbec neznamená, že jsou špatný tým,“ varuje.

Čeští fanoušci v Bělehradě na olympijské kvalifikaci
Čeští fanoušci v Bělehradě na olympijské kvalifikaci

„Musíme k tomu přistoupit zodpovědně a až potom se začít soustředit na to předpokládané semifinále se Srby. Na olympiádu odsud jede jenom jeden, tak je ty Srby potřeba porazit. Třeba si případně v semifinále budou myslet, že nejsme tak nebezpeční a mohla by to být i naše výhoda,“ zamýšlel se Pumprla.

„Čekání na zápas nás trochu trápilo, ale vletěli jsme do toho tak, že to vypadalo, že jsme my ti rozehraní. Ale oni si věřili, nepolevili, my naopak intenzitu snížili, což by se nám stávat nemělo. Proti dobrým soupeřům vás to potrestá a hodně těžko se z toho dostává,“ litoval špatného druhého poločasu.

„Rozhodla pasáž ve čtvrté čtvrtině, kdy za vyrovnaného stavu pískli Satymu (Tomáš Satoranský) faul a technickou, oni odskočili na pět bodů, tam se to lámalo,“ uvědomoval si i Jiří Welsch.

„Ale těch momentů bylo víc. Jeden z našich nejlepších hráčů Jan Veselý neměl vůbec šanci dostat se do hry, to nás určitě taky ovlivnilo," uvedl kapitán. I on dostal v závěrečné části technickou, když po jednom z verdiktu sudích frustrovaně praštil do polstrované konstrukce koše.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud