9. listopadu 2016 • 18:25

Basketbalistky USK první krizový moment zvládly, Mersin udolaly 75:69

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky ZVVZ USK Praha vyhrály i třetí zápas v této sezoně Evropské ligy. Po vítězství 75:69 na hřišti tureckého Mersinu nadále vládnou tabulce skupiny A. V úvodu utkání získaly až sedmnáctibodové vedení, o které v poslední čtvrtině přišly, ale závěr zkušeně zvládly.



Pražanky vyrazily do Mersinu dva dny předem, aby ušetřily síly vzhledem k náročnému cestování. A to se jim vyplatilo, jelikož měly vstup do utkání téměř snový. Hned v úvodu předvedly šňůru 14:0 a získaly potřebný klid.

Mersin následně vyrovnal hru, ale české mistryně hlídaly dvouciferné vedení a dlouho nedovolovaly domácím se vrátit do hry. To se stalo až v poslední čtvrtině, kdy se USK přestalo dařit v útoku a hráčky tureckého celku se šňůrou 9:0 přiblížily na rozdíl jediného koše.

Dvě minuty před koncem se Mersin dokonce ujal trojkou vedení, ale Pražanky první krizový moment v sezoně zvládly. Od té doby dovolily dobrou obranou domácím dát pouze jediný bod, naopak Sonja Petrovičová s Martou Xargayovou si zkušeně chodily pro fauly a z trestných hodů rozhodly o vítězství.

Obě byly tradičně klíčovými postavami USK. Petrovičová byla s 20 body nejlepší střelkyní zápasu, k tomu přidala osm doskoků. Xargayová zaznamenala 17 bodů, z toho šest v koncovce. Kia Vaughnová si připsala 15 bodů.

Rozehrávačka Laia Palauová pak potvrdila, proč v minulém kole jako první hráčka v historii Euroligy pokořila hranici 1000 asistencí. Dnes tuto sbírku rozšířila o dalších 13 finálních přihrávek a postarala se tak o rekord sezony. Nejlepší Češkou byla s devíti body Tereza Vyoralová.

Utkání 3. kola skupiny A Evropské ligy basketbalistek:
Mersin Büyüksehir - ZVVZ USK Praha 69:75 (11:27, 24:40, 48:58)
Nejvíce bodů: Petronyteová 19, Hayesová 15, Colemanová 14 - Petrovičová 20, Xargayová 17, Vaughnová 15, Vyoralová 9. Fauly: 19:19. Trestné hody: 24/21 - 21/18. Trojky: 4:5. Doskoky: 32:37.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud