21. listopadu 2016 • 07:59

Basketbalisté Indiany poprvé vyhráli venku, šlo to i bez George

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Indiany dosáhli v této sezoně NBA prvního vítězství na soupeřově palubovce, když bez své největší hvězdy Paula George zvítězili v Oklahomě 115:111 po prodloužení. Domácím nepomohl ani další triple double Russella Westbrooka, který svou trojkou poslal zápas do prodloužení.



"Musíte se rvát úplně o všechno a to moji hráči předvedli," chválil kouč hostů Nate McMillan. "Chyběli nám někteří hráči, ale ti, co nastoupili, to vzali za správný konec. Hráli fakt dobře a díky tomu můžeme slavit první venkovní výhru," dodal.

Pacers při absenci zraněného George táhl rozehrávač Jeff Teague, který 4,6 sekundy před koncem základní hrací doby proměnil oba trestné hody a zařídil svému týmu tříbodový náskok. Jenže po oddechovém čase Oklahomy se hned trefil zpoza tříbodového oblouku Westbrook a vynutil si prodloužení, protože poslední střelu minul Glenn Robinson.

V nastavené pětiminutovce dal Teague osm bodů ze svých 30 a nadále dobře bránil Westbrooka. Ten za celý zápas proměnil jen 13 z 34 střel z pole, přesto dosáhl na 31 bodů, 15 asistencí a 11 doskoků. Triple double si zapsal už popáté ve 13 zápasech.

V dresu hostů se do dvouciferných čísel dostalo hned šest střelců, zatímco v dresu Thunder se přes deset bodů přehoupli už jen Oladipo (14) a Kanter (16). "Dneska jsme nebyli připraveni. Můžu začít u sebe, spoustu věcí musím udělat líp. Cítím to tak, že se na mě ostatní nemohli spolehnout a nechal jsem je ve štychu," byl sebekritický Westbrook.

New York Knicks zdolali Atlantu 104:94 a vyhráli počtvrté v řadě doma v Madison Square Garden. Jednatřicet bodů dal Carmelo Anthony, Kristaps Porzingis přidal 19 bodů a 11 doskoků. Hostům nepomohlo ani 18 bodů a stejný počet doskoků pivota Dwighta Howarda.

Chicago bez odpočívajícího Dwyanea Wadea dotáhl k další výhře Jimmy Butler, který si 40 body vylepšil sezonní maximum. Bulls zvítězili v Los Angeles nad Lakers 118:110. Toronto počtvrté prohrálo, Sacramentu podlehlo 99:102 i proto, že nejlepší střelec ligy DeMar DeRozan dal jen 12 bodů, což je nejméně v tomto ročníku.

NBA:

Brooklyn - Portland 109:129, Denver - Utah 105:91, LA Lakers - Chicago 110:118, New York - Atlanta 104:94, Oklahoma City - Indiana 111:115 po prodl., Sacramento - Toronto 102:99.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud