6. ledna 2017 • 08:49

Houston těsnou výhrou nad Oklahomou prodloužil vítěznou sérii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Houstonu porazili v NBA na domácí palubovce Oklahomu 118:116 a šestou výhrou v řadě si upevnili třetí místo v tabulce Západní konference. V souboji dvou dávných spoluhráčů a možných kandidátů na cenu pro nejužitečnějšího hráče soutěže Jamese Hardena a Russella Westbrooka rozhodl o vítězství Rockets pivot Nené, který necelou sekundu před koncem proměnil dva trestné hody.



Westbrook dal osm trojek, ani jeho 49 bodů na vítězství Oklahomy nestačilo. Za svým střeleckým maximem v tomto ročníku zaostal jen o dva body. Právě Westbrook měl hlavní zásluhu na tom, že hosté málem smazali osmnáctibodový náskok soupeře. V koncovce ale fauloval Jerami Grant a Thunder prohráli potřetí za sebou.

Na světelné tabuli svítilo 0,7 sekundy do konce utkání, když se na čáru trestného hodu postavil brazilský pivot Nené. Oba pokusy proměnil a pomohl 18 body k vylepšení bilance Houstonu na 28:9. Oklahoma se pak sice pokusila ještě utkání zvrátit, ale po nahození z autu rovnou ke koši Enes Kanter míč do obroučky nedostal.

V domácím dresu byl nejvíce vidět rozehrávač James Harden, kterému chyběly dva doskoky k zisku triple double (26 bodů, osm doskoků a 12 asistencí).

Sedmnácté vítězství z palubovek soupeřů vybojoval druhý nejlepší tým soutěže San Antonio, které zejména díky LaMarcusi Aldridgeovi a jeho 28 bodům vyhrálo nad Denverem 127:99. Přes dvacetibodovou hranici se dostal také Kawhi Leonard (24) a Tony Parker, který k 21 bodům (trefil 10 z 11 střel z pole) přidal nejvíce asistencí v dosavadním proběhu sezony, a to devět.

Trojka italského křídla Marca Belinelliho přišla v utkání Charlotte v Detroitu pozdě. Vypustil ji až po limitu a Hornets prohráli 114:115. Půl sekundy před koncem Belinelli vhazoval zpoza postranní čáry, míč si hodil pro sebe o svého obránce, ale střelu, jak potvrdilo i video, nedokázal z ruky vypustit včas.

Kyle Lowry zaznamenal ve čtvrté čtvrtině zápasu Toronta s Utahem 16 bodů z celkových 33 a výraznou měrou přispěl otočení nepříznivého průběhu. Raptors nakonec zvítězili 101:93.

NBA:

Dallas - Phoenix 95:102, Denver - San Antonio 99:127, Detroit - Charlotte 115:114, Houston - Oklahoma City 118:116, Indiana - Brooklyn 121:109, New Orleans - Atlanta 94:99, Portland - LA Lakers 118:109, Toronto - Utah 101:93.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud