6. března 2017 • 08:00

Satoranský při českém večeru pomohl Washingtonu otočit bitvu s Orlandem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Washingtonu během českého večera otočili v NBA zápas s Orlandem, které porazili 115:114. Tomáš Satoranský nastoupil do utkání v průběhu druhého poločasu na sedm minut a k obratu přispěl doskokem a pěti body, když neminul ani jednu ze dvou střel z pole a proměnil trestný hod. Hlavním strůjcem vítězství Wizards byl jiný náhradník Bojan Bogdanovič, který dal 15 ze svých 27 bodů ve čtvrté čtvrtině.



Domácí Wizards v prvním poločase nehráli dobře a ve druhém museli stahovat až sedmnáctibodové manko. To se jim povedlo v poslední části, kdy Bogdanovič hrající šesté utkání za Washington nasázel do koše Orlanda pět z celkových osmi trojek, což je jeho nové maximum.

Vítězná střela chorvatského křídelního hráče z trojky padla 48,6 sekundy před závěrečnou sirénou. "Připadalo mi, že nemůžu žádnou střelu minout. Doufám, že se takhle budu cítit v každém utkání," uvedl nejlepší střelec olympijského turnaje v Riu Bogdanovič.

K návratu na třetí příčku tabulky Východní konference pomohl Washingtonu Bradley Beal 32 body a byl nejlepším střelcem zápasu, přestože v prvním poločase musel s lékařským týmem do šatny, protože si podvrtl kotník. Kapitán John Wall měl na kontě 19 bodů a 10 asistencí.

Orlando táhl bodově Terrence Ross (20), dalších šest jeho spoluhráčů dalo přes deset bodů.

Utah zvítězil v Sacramentu 110:109 po prodloužení, díky úspěšnému dopichu francouzského pivota Rudyho Goberta desetinu sekundy před koncem. I duel mezi Atlantou a Indianou rozhodla poslední střela, díky trojce Glena Robinsona mohli slavit Pacers výhru 97:96.

Nejlepší tým soutěže Golden State sice o poločase prohrával v Madison Square Garden, ale nakonec díky dvojici Stephen Curry (31 bodů), Klay Thompson (29 bodů) porazili New York Knicks 112:105. V domácím dresu se blýskl 24 body a 15 doskoky Kristaps Porzingis, Derrick Rose dal 28 bodů.

NBA:

Washington - Orlando 115:114 (za domácí Satoranský 5 bodů, 1 doskok), Atlanta - Indiana 96:97, Dallas - Oklahoma City 104:89, LA Lakers - New Orleans 97:105, New York - Golden State 105:112, Phoenix - Boston 109:106, Sacramento - Utah 109:110 po prodl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud