26. dubna 2017 • 07:56

Nepomohl ani Westbrook, Oklahoma v play off padla s Houstonem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Houstonu jsou dalšími čtvrtfinalisty NBA. V pátém utkání 1. kola play off Západní konference porazili na domácí palubovce Oklahomu City 105:99 a sérii ovládli 4:1 na zápasy.



Westbrook 20 body ve třetí čtvrtině sám smazal jedenáctibodové manko a zařídil Oklahomě mírný náskok před poslední částí. V ní ale proměnil pouze dvě z jedenácti střel a k rozhodující výhře dokráčeli domácí Rockets. "Byla to dobrá sezona. Myslím, že všichni kluci hráli celý rok úžasně, snažili se mi všechno maximálně usnadňovat," řekl Westbrook.

Za celý zápas si Westbrook připsal sedm ztrát a pokusil se o osmnáct trojek, z nichž však proměnil jen pět. Naproti tomu na lavičce strávil pouze šest minut a tento úsek hry hosté prohráli 9:27.

"Ve třetí čtvrtině byl prostě fenomenální," řekl o Westbrookovi trenér hostů Billy Donovan. "Do vedení nás dostal prakticky sám, ale na druhou stranu nemůžete čekat, že mu vyjde úplně všechno," dodal.

Tým Rockets výborně bránil a nedovolil žádnému dalšímu hráči Oklahomy dát více než 11 bodů. Houston táhl James Harden, který nastřílel 34 bodů a přidal osm doskoků, z nichž bylo sedm pod vlastním košem. V koncovce prokázal pevné nervy při trestných hodech, díky nimž domácí hráči uhájili náskok. Lou Williams přidal 22 bodů, 15 si připsal Patrick Beverley a 14 Nene.

"Všechno nemůže být vždycky perfektní," řekl Harden po zápase k trápení týmu z tříbodové vzdálenosti, z níž hráči Houstonu proměnili jen šest z 37 pokusů. "O naši střelbu se nebojíme, ono to přijde," dodal.

V semifinále Západní konference se Houston utká s vítězem duelu mezi San Antoniem a Memphisem. Páté utkání vyhráli na domácím hřišti Spurs 116:103 a v sérii vedou 3:2. Šestý zápas je na programu v noci na pátek v Memphisu.

K třetí domácí výhře Spurs v sérii přispěl Kawhi Leonard 28 body, australský rozehrávač Patty Mills si vylepšil osobní rekord ve vyřazovacích bojích na 20 bodů a Tony Parker přidal 16 bodů. Celý tým San Antonia měl pouze sedm ztrát, hosté devět.

Stav 3:2 je také v sérii Utahu s LA Clippers. Hostující Jazz vyhráli v Kalifornii pátý zápas 96:92 a v pátek mohou před vlastními fanoušky v Salt Lake City zpečetit postup.

Clippers nezvládli ani druhé utkání bez Blakea Griffina. V závěru se Utahu přiblížili na dva body, ale George Hill dvěma trestnými hody potvrdil výhru hostů, které za vítězstvím dovedl především autor 27 bodů Gordon Hayward.

1. kolo play off NBA:

Západní konference:

San Antonio - Memphis 116:103, stav série 3:2;
Houston - Oklahoma City 105:99, konečný stav série 4:1;
LA Clippers - Utah 92:96, stav série 2:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud