27. května 2017 • 18:16

O jediný bod! Basketbalistky po Lotyšsku podlehly i Číně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

České basketbalistky v přípravě na domácí mistrovství Evropy těsně prohrály i druhé utkání. Po Lotyšsku (65:69) podlehly na turnaji v Karlových Varech také Číně, byť o jediný bod 72:73. Soupeř rozhodl košem půl minuty před koncem. Češky turnaj uzavřou v neděli zápasem se Srbskem.



Zápas s Čínou měl v podstatě stejný průběh jako páteční duel s Lotyšskem. Češky opět v závěru druhé a v úvodu třetí části dominovaly a vypracovaly si až devítibodové vedení. Jenže pak dostaly prostor další hráčky, tým ztratil v ofenzivě sebevědomí a Číňanky ještě do konce třetí části skóre otočily.

V poslední čtvrtině nastala přetahovaná o vedení, Češky držely ve hře hlavně Kateřina Elhotová s Michaelou Stejskalovou, která 39 sekund před koncem zajistila týmu z trestných hodů vedení. Číňanky ale ještě odpověděly, zatímco Tereza Vyoralová potenciálně vítěznou tříbodovou střelu neproměnila.

Nejlepší střelkyní zápasu byla s 15 body kapitánka Kateřina Elhotová, která přidala i tři doskoky a tři asistence. O bod méně nasbírala Stejskalová.

"Na to, že jsme spolu hrály třetí utkání, když počítám i úterní neoficiální zápas s Čínou, tak já mám z naší hry dobrý pocit. Jsou tam nějaká nedorozumění, ale musíme tomu dát ještě chvilku. Začaly jsme basket trénovat až minulý týden v Trutnově. Bude to lepší a lepší," prohlásila Stejskalová.

"Prohraná koncovka zamrzí, protože výhra celý tým nakopne, ale pořád je lepší teď než na mistrovství Evropy. Můžeme si říct, jak bychom to příště zahrály jinak, zachovat chladnou hlavu. Teď se z toho můžeme poučit," dodala křídelní hráčka španělského celku Gran Canaria.

Přípravný turnaj basketbalistek v Karlových Varech:

ČR - Čína 72:73 (17:17, 38:34 53:57)
Nejvíce bodů: Kateřina Elhotová 15, Hanušová 14, Stejskalová 13, Vyoralová 10 - Li Jüe-žu 14, Kao Sung 12. Fauly: 18:22. Trestné hody: 26/23 - 17/11. Trojky: 3:4. Doskoky: 33:33.

Srbsko - Lotyšsko 69:61 (14:12, 30:37, 53:52).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud