22. června 2017 • 14:20

Konkurence pro Satoranského. Wizards přivedli druhého rozehrávače

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhá sezona v NBA má být pro Tomáše Satoranského zlomovou a český basketbalista věří v mnohem větší porci času na palubovce než při nováčkovském roce (12,6 minuty během 57 utkání). Optimismus, který přišel po ohlášení Washingtonu, že již dál nepočítá s Treyem Burkem a Brandonem Jenningsem, tedy přímými konkurenty českého hráče, ale chladne. Wizards před dnešním draftem vyměnili jedinou svou volbu (52. v pořadí) za nadějného rozehrávače Tima Fraziera z New Orleans.



„Za tři sezony v lize a zvlášť během působení u New Orleans Tim ukázal, že dokáže být všestranným tvůrcem hry. Bude kvalitní posilou naší lavičky coby mladý hráč, jehož schopnosti budeme dál rozvíjet,“ prohlásil generální manažer Wizards Ernie Grunfeld. Přesně takový popis sedí i na Satoranského, jehož renomé za Atlantikem je v tuto chvíli ale výrazně menší než Fraziera.

Ten se do NBA dostal coby nedraftovaný hráč a prošel týmy Portlandu, Philadelphie a New Orleans. Jeho kariérní průměry jsou 7,1 bodu a především velmi solidních 5,2 asistence na utkání. Loni nastoupil hbitý rozehrávač pětatřicetkrát v základní pětce Pelicans a zaznamenával 8,9 bodu a 6,9 asistence. Coby prověřený mladík, jenž raději přihrává, než střílí, může pro Satoranského představovat zásadní překážku v cestě na hřiště. Fraziera měli Wizards vyhlédnutého již delší čas a málem ho přivedli už v únoru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud