8. července 2017 • 23:09

Rekordní balík v NBA! Harden si za 6 let vydělá 5,2 miliardy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista James Harden prodloužil s Houstonem o čtyři roky smlouvu, která hvězdnému rozehrávači do roku 2023 garantuje podle zámořských médií rekordní příjem 228 milionů dolarů (asi 5,2 miliardy korun). Pětinásobný účastník Utkání hvězd NBA má ještě s Rockets platný kontrakt na následující dvě sezony na celkem 59 milionů dolarů, nový podpis mu přinese dalších 169 milionů.



Prodloužení smlouvy za takových podmínek nemá v historii NBA obdoby. Teprve nedávno prolomil jako první hráč dvousetmilionovou hranici Stephen Curry, který si v následujících pěti letech přijde v Golden State Warriors na 201 milionů dolarů.

Sedmadvacetiletý Harden hraje za Houston od roku 2013, kdy přišel z Oklahomy. V každé z pěti sezon dovedl Rockets do play off, v té uplynulé si vytvořil osobní maxima s průměry 29,1 bodu a 11,2 asistence na zápas v základní části.

"V Houstonu se cítím doma," konstatoval Harden, který letos obsadil druhé místo v anketě o nejužitečnějšího hráče NBA za Russellem Westbrookem z Oklahomy. Druhý skončil v hlasování o ocenění MVP i v sezoně 2014/15.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud