Ivo Pospíšil
1. září 2017 • 08:59

Hala jako peklo. Usmaží dnes na ME aréna v Kluži české basketbalisty?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUMUNSKA | Nachází se vedle místního fotbalového stadionu, kde hraje i rumunský národní tým. Když na to ale přijde, i tahle Sala Polivalenta dokáže stvořit pořádné peklo. „I George Muresan mi říkal, že Kluž je basketbalové město,“ směje se Tomáš Satoranský a právě před tímto kotlem 10 tisíc fanoušků má dnes čelit na úvod ME domácí reprezentaci. Podívejte se, jak vypadá.



Ruch kolem ní je stále silnější. Bleskovou rychlostí rostou kolem ní stánky s jídlem, pitím, venkovní basketbalový kurt, nebo i velký nafukovací míč. A nemine vás to ani v blízkém parku s vodními šlapaldy, kde na vás vyskočí řada plakátů, lákající na místní basketbalovou událost roku.

U jejího otevření bude dnes i Tomáš Satoranský a spol., kteří právě v hale Polivalenta v Kluži vyzvou domácí Rumunsko.  „Je hezká, fakt mě uchvátila, přiznal asistent trenéra Lubomír Růžička, když v ní poprvé s týmem vedl trénink a aréna s kapacitou 9300 fanoušků ohromila i jeho hráče.

„Fakt příjemný prostor, koše klasické. Je super, zatím to docela padalo, ale pro jistotu musím zaťukat, aby to pokračovalo,“ usmál se Vojtěch Hruban.

Hala jako peklo. Usmaží dnes aréna v Kluži české basketbalisty?
Video se připravuje ...

Je to potřeba, rumunští basketbalisté se totiž na finálový turnaj vrací po třiceti letech a byť jsou označováni za největšího outsidera turnaje, budou plní sil a odhodlání. Jejich hala, jejich revír.

„Všimli jsme si navíc, že není vybarvená bedna. Je bezbarvá a tak nevíme, jak to možná může ovlivnit orientaci. Uvidíme, jestli to bude vůbec znát,“ uvedl Hruban.

Hala samotná byla dostavěná v roce 2014 a stála 16,5 milionu eur. Vedle basketbalu se v ní však konají i další akce. Házená, kickbox, MMA, nebo se v ní hostilo mistrovství Evropy v gymnastice. Basketbal ale bude mít tento týden prim.

„Když jsem totiž mluvil s rumunskou legendou Georgem Muresanem, s nímž jsme se potkali ve Washingtonu, říkal, že Kluž je basketbalové město, kde nás budou fanoušci milovat. Tak jsem na to zvědavý,“ dodal rozehrávač Tomáš Satoranský.

Bitva s Rumunskem začíná dnes od 19.30.

Takhle vypadá hotel, kde národní tým bydlí během základní skupiny na ME
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud