14. prosince 2017 • 21:18

Veselý předvedl druhý nejlepší výkon v sezoně, přesto Fenerbahce padlo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani druhý nejlepší výkon českého basketbalisty Jana Veselého v sezoně Evropské ligy neodvrátil domácí porážku Fenerbahce Istanbul 89:90 s Žalgirisem Kaunas. Obhájce titulu v soutěži přišel o sérii čtyř výher. Veselý zaznamenal 20 bodů, pět doskoků, dvě asistence a čtyři bloky. Koeficient užitečnosti měl 29, přičemž v aktuálním ročníku jen při duelu s CSKA, ve kterém nastřílel 31 bodů, měl tento statistický ukazatel lepší (30).



Ostravský rodák byl od začátku spolu s Bradem Wanamakerem ústřední postavou útoku Fenerbahce a musel dokazovat, jak se zlepšil při střelbě trestných hodů, protože soupeř ho často fauloval. Český pivot proměnil deset ze čtrnácti šestek. K tomu přidal efektní smeče a také výbornou obranu a několikrát zblokoval soupeře včetně pokusu za tři body.

Ve čtvrté čtvrtině to byl dlouho právě Veselý, kdo držel Fenerbahce ve hře. Když dvě a půl minuty před koncem nahrál Wanamakerovi na trojku znamenající vedení o čtyři body, mělo Fenerbahce vše ve svých rukou.

Jenže hráči Žalgirisu hráli velmi dobré utkání, přesně stříleli z dálky a proměnili 10 ze 17 pokusů za tři body. V závěru se tak strhla přestřelka. Čtyřicet vteřin před koncem odpískali sudí přísně nesportovní faul Wanamakera. Hosté toho využili k jednobodovému vedení. Vzápětí po doskoku dokázali utéct domácí snaze o rychlý faul a trojka Arturase Milaknise pět vteřin před koncem definitivně rozhodla.

Evropská liga basketbalistů - 12. kolo:

Fenerbahce Istanbul - Žalgiris Kaunas 89:90 (za domácí Veselý 20 bodů, 5 doskoků, 2 asistence a 4 bloky),

20:00 Unicaja Málaga - Chimki Moskva, Bamberg - Olympiakos Pireus,

20:45 Real Madrid - FC Barcelona.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud