2. listopadu 2008 • 17:11

Holden po sedmi letech vynechá Euroligu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský basketbalista amerického původu Jon Robert Holden přijde kvůli zlomenému malíčku o jedinečnou, sedm let trvající sérii zápasů, které bez jediného přerušení odehrál v Evropské lize.



Dvaatřicetiletý hráč nechyběl v prestižní soutěži v žádném utkání od 10. října 2001, kdy ještě oblékal dres AEK Atény.

Od té doby natáhl "železnou" sérii na 164 zápasů, z nichž většinu odehrál ve službách svého současného klubu CSKA Moskva. Pouze třikrát navíc chyběl v základní sestavě. Za sedm sezon v Eurolize má na kontě rekordní počet šesti účastí ve Final Four a dva tituly s CSKA.

Holden si zlomil prst na pravé ruce ve středečním utkání na hřišti Panioniosu Atény, tři týdny bude mít sádru a potom se rozhodne o další léčbě. Mistr Evropy je zraněný vůbec poprvé, za šest let působení v CSKA chyběl jen v osmi oficiálních zápasech, a to vždy pouze kvůli odpočinku.

Jeho euroligová rekordní série nebude dlouho překonána, protože nejblíže k němu má Davor Kus z Cibony Záhřeb se 125 zápasy za sebou. Před dvěma týdny skončila druhá nejdelší řada utkání bez přerušení, po 158 zápasech chyběl v sestavě Maccabi Tel Aviv Derrick Sharp.

Články odjinud


Články odjinud