Hynek Preisler
4. listopadu 2008 • 11:01

Kondory posílí Gajdošík

TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Liberce posílí rozehrávač Daniel Gajdošík, který pod Ještěd míří z prvoligového Zlína. Po vzájemné dohodě naopak Kondory opouští Ladislav Malý, který by měl zamířit do rodného Trutnova.



„Příchod Daniela Gajdošíka beru jako koncepční krok, jako zasazení dalšího kamínku do mozaiky,“ uvedl trenér Kondorů Jan Slowiak.

Od sedmadvacetiletého hráče očekává zlepšení hry v obraně a zrychlení přechodu do útoku. Daniel Gajdošík by měl vytvořit rozehrávačskou dvojici s Ladislavem Tóthem, se kterým hrál již na Univerziádě v Turecku.

„Jsem rád, že se můžu vrátit do nejvyšší soutěže,“ řekl Daniel Gajdošík. Liberec měl o basketbalistu zájem již na jaře, jenže Gajdošík oblékal dres Brna a chtěl v problémech se topícím klubu setrvat.

Když byla brněnskému BC odebrána licence, přestoupil do prvoligového Zlína, za který odehrál celkem sedm zápasů. A jelikož mezi dvěma přestupy musí uplynout minimálně šedesát dnů, ještě dva zápasy za Zlín odehraje, než oblékne dres Liberce.

Daniel Gajdošík je již druhou posilou Liberce ze druhé nejvyšší soutěže v krátké době. Již v říjnu Kondory posílil pivot Martin Marek.

Články odjinud


Články odjinud